LaText: четири години поезия + рок

29.02.2016
Снимка 1
Българската литературна рок банда празнува първи "високосен" рожден ден
 

 

На 29 февруари 2016 от 20.30 часа на сцената на Строежа в София литературната рок група LaText ще отпразнува четвъртия си рожден ден с безплатен концерт.

 

 
Събитието ще е специално, защото преди 4 години именно на „високосната“ дата те представят за първи път пред публика оригиналния си стил, който по-късно шеговито наричат Poetry Rock.
 
Музиката на LaText съчетава деликатността на поезията и суровата енергия на рок музиката в песни извън стандартната структура от припев, куплет и соло. Жанровите влияния, които оригиналният им звук съчетава, са алтернативен рок, с блус, ню уейв, ска, реге, суинг, джаз и етно влияния.
 
В последните години групата се наложи като едно от най-интересните явления на българската алтернативна сцена. На множество участия в най-добрите клубове и фестивали в София и страната LaTex представиха над 30 авторски песни. Първият им краткосвирещ албум „Само“ е с почти изчерпан  първи тираж, а единственият англоезичен сингъл от него Shoot Me Again донесе на групата наградата на публиката в конкурса „Златна пролет“. Дебютният им видеоклип към същото парче надминава всичките им очаквания с над 50 000 гледания и ротации в няколко музикални телевизии и радио станции.
 
На концерта в Строежа LaText обещават да представят специална селекция от осем песни от песните, които вярната им публика харесва, сред които Сервитьорката каза да Париж, Само, Любовна херостратегия и Shoot Me Again. Феновете ще чуят за първи път и 8 чисто нови композиции. А за всички нетърпеливи, групата е пуснала малки части от тях на https://www.facebook.com/events/1695081394043069/ и в новия си профил в Instagram: https://www.instagram.com/latextbg/ .
 
Естествено, на сцената ще излязат и специални гости – новият музикален проект на Анджела Родел и Виктор Тодоров Splendor and Misery. Ще има и подаръци за първите посетители в клуба.
 
 
                 LaText са:
 
Петър Чухов (поезия, вокал, китара) 
Елена Пенева (вокал, клавир, текст) 
Иван С. Вълев (бас, вокал)  
Гриша Маникатов (барабани)
 
 
 
Още информация, интервюта, видео, снимки:
Лора Коларова, PR Manager ELFusion
+359 899 15 05 05 / [email protected]
 
 

 
©Христина Мирчева