XIII Международен конкурс за екслибрис организира през 2017 година РБ "Любевен Каравело", Русе

09.11.2016
Снимка 1

Международен конкурс за екслибрис

През 2017 г. Регионална библиотека "Любен Каравелов" организира 

XIII Международен конкурс за екслибрис

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ

ТЕМА:

EX LIBRIS – EX LIBERTAS 

 

Темата е възможност да се интерпретира свободата във всички човешки проявления.

Конкурсът е отворен за творци от всички националности, без ограничения на възраст и професия. Допускат се всички графични техники, които позволяват тиражиране, обозначени според Международния идентификационен стандарт за ЕКСЛИБРИС. Авторите могат да участват с максимум 3 /три/ графики, по 4 /четири/ копия от всяка.

 

ИЗИСКВАНИЯ:

Попълнен и подписан Апликационен формуляр. На гърба на всеки отпечатък се попълва и залепва етикет, приложен към Апликационния формуляр. Името на автора и на творбата да бъдат изписани на английски език. В случай на промяна на данните от апликационната форма, авторите се задължават да уведомят за това Библиотеката. В екслибриса трябва да присъства текстът „EX LIBRIS – EX LIBERTAS”. Могат да бъдат включени допълнително и други знаци, букви, думи и текстове. Всеки екземпляр трябва да бъде подписан и датиран от автора. Максималният размер на изображението е 130/130 мм, на графичния лист –150/210 мм.

 

АДРЕС И СРОК  ЗА ИЗПРАЩАНЕ:

Графиките се изпращат по пощата до 31.05.2017 г. вкл. (важи датата на пощенското клеймо). 

Адрес за получаване:

7000 Русе, България

Регионална библиотека „Любен Каравелов”, Графичен кабинет

ул. „Дондуков-Корсаков” № 1

 

СОБСТВЕНОСТ, ПРАВА ЗА ПОЛЗВАНЕ И ПУБЛИКАЦИЯ:

Изпратените творби стават собственост на Регионална библиотека „Любен Каравелов” – Русе и не се връщат на техните автори. Те влизат в постоянната колекция на Графичния кабинет към Библиотеката, като Регионална библиотека „Любен Каравелов” – Русе придобива по силата на и едновременно с правото на собственост върху произведенията и всички останали права по ЗАПСП, в т.ч. правото на свободно използване и публикуване на творбите, в рамките на културната политика на институцията, без за това да е необходимо изрично авторско разрешение, както и без да се дължи каквото и да било възнаграждение за автора. Участието в конкурса е равнозначно на приемане на настоящия регламент от страна на всеки автор, като с подписа си върху Апликационния формуляр същият удостоверява безвъзмездното и безсрочно прехвърляне на правата върху изпратените творби в полза на Библиотеката.

 

НАГРАДИ:

Голяма награда на стойност 400 EURO.

Спонсорски награди.

След предварителна селекция допуснатите за участие в Конкурса автори ще бъдат представени в каталог с по една творба. Всеки участник, отговарящ на изискванията на Конкурса, получава електронен сертификат за участие и каталог. Всички получени екслибриси се публикуват на сайта на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе www.libruse.bg и се показват в представителна изложба, организирана в периода септември – октомври 2017 г.   

Селекцията и Наградите се определят от професионално жури в състав: проф. Николай Драчев – Ректор на Националната художествена академия, проф. Божидар Йонов, проф. Светослав Кокалов и Иван Токаджиев.

За контакти и допълнителна информация:

E-mail: [email protected], [email protected]

Тел.: + 359 82 820 126; mob. tel.: +359 878 574916 

 

Информация: Организаторите

 


 

© Диаскоп