11 софийски есенен салон за поезия: 50 български поети взеха участие в "Разходка по Графа"

21.10.2018
Снимка 1

 

"Разходка по Графа – спомен и бъдеще" 

беше темата на Единадесетия софийски есенен салон за поезия, който се проведе в залата на Американския център в Столична библиотека на 18 октомври 2018 г. Свои стихове за участие в него тази година изпратиха 50 български поети.

Жури

Творбите бяха подбрани от постоянното жури през 10-те години от съществуването на Салона за поезия - поетесите Ангелина Василева, София Филипова и Илиана Илиева, които по традиция водеха и литературното четене.  Много от авторите успяха да дойдат и да представят лично стиховете си и бяха сърдечно приветствани от многобройните любители на поезия в залата.

Събитието беше посветено на 90-годишнината на Столична библиотека. По този повод Салонът представи специално поети, които работят в това духовно светилище – Петър Чухов, Елисавета Шапкарева, Здравка Шейретова, Мариана Максимова и Севда Шишманова. На поетичната вечер  беше открита изложба с хайги от Елисавета Шапкарева „Дъхът на града“, която може да се види до края на месеца.

Стиховете от 11-то издание

на Софийския есенен салон за поезия ще имате възможност да прочетете много скоро в сайта „Поетични страници“ www.bgpoetrypages.info, където ще откриете в електронен вариант и предишните ни поетични срещи.

 

Информация: Ангелина Василева, организатор

 

Още по темата в "Диаскоп":

 


 

© Христина Мирчева

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.