ManiFEST в Румъния: Международен фестивал срещу добива на шистов газ

29.08.2014
Снимка 1

 

"Гологан" на фестивала ManiFEST в Румъния

Българската етно-рок формация с американско присъствие, в лицето на певицата, актриса и преводачка Анджела Родел, ще участва в първото издание на международния фестивал срещу добива на шистов газ ManiFEST, който ще се проведе от 6 до 8 септември 2014 в северната ни съседка.

Целта на фестивала е да привлече публичното внимание към опасните последици от метода (хидравлично разбиване или т. нар. „фракинг”), по който се извършва това и да подчертае правото на хората навсякъде по света да живеят в свободна от токсични вещества среда. Събитието ще се случи на мястото, където е планирано поставянето на нова сонда и, освен концерти, ще включва и други арт прояви, а също акции, семинари и работилници. Засега участие са потвърдили 18 групи и изпълнители, като „Гологан” ще бъдат хедлайнъри на основната вечер.

Групата, която, освен у нас, е имала изяви на фестивали и други събития в Германия, Австрия, Унгария, Словакия и Македония, беше прекъснала активната си дейност през 2012 г., но се събра отново в началото на тази година, участва с рецитал на конкурса за нова българска поп и рок песен на БНР „Златна пролет” и записа ново парче.

www.youtube.com/watch?v=dFr3n-_EGBc

*В момента членове на "Гологан" са Анджела Родел (вокал, тамбура, синтезатор), Петър Чухов (китара, вокал), Иван С. Вълев (бас китара) и Гриша Маникатов (ударни).*

Повече информация за фестивала и организаторите, както и линкове към участниците, може да се намери на уебсайта му:

www.festivalmanifest.ro

Още за групата – на страницата им във фейсбук:
 
 
 
информация: Организаторите
 

 

редактор: Христина Мирчева