Екоизложба на деца "Мисли зелено, събирай разделно" в ГХГ Пловдив

15.01.2022
Снимка 1

ГХГ Пловдив представя

"Мисли зелено, събирай разделно"

изложба с детски рисунки

18 януари - 01 февруари 2022

Откриване: 18 януари 2022 от 17.00 до 19.00 часа

На 18 януари от 17:00 до 19:00 ч. Община Пловдив и Градска художествена галерия – Пловдив ви канят на откриването на изложбата с детски рисунки "Мисли зелено, събирай разделно" в Залите за временни експозиции на ул. Княз Александър I №15.

Проявата е продължение на конкурса на същата екологична тема, който се проведе в края на миналата година. Той беше осъществен от Община Пловдив съвместно с организациите за оползотворяване на отпадъци от опаковки Булекопак АД и Екопак АД. Тогава в Дома на културата Борис Христов се състоя изложба само с отличените творби, но в конкурса участваха 200 рисунки на деца на различна възраст.

Сега Община Пловдив иска да покаже творбите на всички талантливи малки художници.

Изложбата ще открие заместник-кметът по екология Анести Тимчев. Гости на събитието ще бъдат представители на Булекопак АД и Екопак АД, на Дирекция Екология и управление на отпадъците и Отдел Култура, археология и културно наследство.

Изложбата ще продължи до 1 февруари и е с вход свободен.

В галерията се допускани само посетители със зелен сертификат.

 

Информация: Мариана Китипова, Връзки с обществеността, ГХГ - Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.