Галерия "Форум" посреща празника на София с изложба-живопис на Милко Божков, Светлин Русев и Стоян Цанев

16.09.2014
Снимка 1

Галерия "Форум" посреща 17 септември – денят на Света София, в новата си изложбена зала с последните произведения на Милко Божков, Светлин Русев и Стоян Цанев.

Адрес: бул. Васил Левски 93 А, София

Трима колкото известни, толкова и различни автори с дълъг творчески път се представят с най-новите си работи, в по-голямата си част рисувани специално за галерия „Форум”.

И тримата автори в определен смисъл са мярка и за професионален перфекционизъм, и за утвърждаване на пластическото начало при изграждане на картината, в неговото стилово богатство – от определена сюжетна фигуративност до сложния свят на поетичната абстракция.

Преди година и тримата посрещнаха кръгли годишнини с големи ретроспективни изложби, в които се оглеждаше не само творческият им път, но и сложното движение и утвърждаване на независимото и самобитно творческо начало във време на официална нормативна естетика.

Преминали със сериозни изяви през реномирани галерии в Европа, Япония и Америка, техни произведения са притежание на много галерии, музей и частни колекции в целия свят.

 

информация: галерия "Форум"