Денчо Владимиров: "Есенен букет от сатирични миниатюри"

30.09.2014
Снимка 1
 
ПОЛЕЗЕН СЪВЕТ ЗА ПОВЕДЕНИЕ ПО ВРЕМЕ НА БУРИ
 
По време на бури стойте далеч от дървета, стари сгради, строителни скелета, плажни чадъри, български правителства и всякакви  други нестабилни елементи.
 
КЪМ ТУРИСТИЧЕСКАТА РЕКЛАМА ЗА БЪЛГАРИЯ
 
В последните години  страната се слави с нова невиждана другаде по света  биологическа атракция -  женски и мъжки калинки, които кацат и по върховете!
 
ЮБИЛЕЙ НА НАШ ДИПЛОМАТ
 
Тези дни се състоя  пищен юбилей на наш  дългогодишен дипломат. Както сподели  пред  приятели , той е изкарал  целият си дипломатически стаж в няколко чужди държави с научаването  само по една дума на местния език – "НАЗДРАВЕ!"
 
ЕВОЛЮЦИЯ
 
За четвърт век  Лявата идея в България се трансформира от новите ù апостоли в .... много, многолееевовааа!
 
АКТУАЛНА ГЕОГРАФСКА СПРАВКА
 
България - страна с вече почти пустинен климат. Само че  все още няма нефт.
И това я спасява от интервенции…
 
 
ОРТОПЕДИЧНА КЛИНИКА
 
Здравното заведение, където, при лечение на краката ви, медицинският персонал през цялото време не откъсва  очакващ поглед …от ръцете ви.
 
ПО КАКВО ХОРАТА ОЦЕНЯВАТ ЕДИН КМЕТ
 
По това какво е  донесъл за града или селото си, а не какво е отнесъл.
 
НОВО ДВАЙСЕТ
 
Беше се заговорило за нуждата от  приемане на спешни   законови поправки за банковата ни система,   предпазващи я  от  каквито и да е негативни квалификации от страна на който и да е.
При това положение ставаше ясно, че за  банковата ни система  вече ще се говори и пише като за умрелите: или само хубаво или нищо!
 
СЪРЕВНОВАНИЕ
 
Христос, както е известно, с две риби е нахранил  всичките си гости.
Е, да, но  майсторите на дюнери у нас  са в състояние да  сторят  нещо много повече – от едно пиле на дюнер могат да направят порции за цял град!
 
ЧУЖДЕНЕЦ ЗА БЪЛГАРИЯ
из интервю
 
- България!? О, да! Чувал съм за този трудолюбив народ на Балканите, дето половината от годината му са  почивни дни и празници,  по цели седмици понякога!
 
 
карикатура: ©студио Диаскоп
 

 
редактор: Христина Мирчева