Рисунки на Владимир Чукич в галерия "Дяков"

26.11.2014
Снимка 1

Календар на изложбите в Пловдив

 

На 04 декември 2014 от 17.00 галерия "Дяков" открива
изложба рисунки на Владимир Чукич
 

Настоящата експозицията е елегантен подарък на художника за ценителите на изкуството пред настъпващите празници.

"Запазена територия" са графичните техники и рисунката, които правят Владо Чукич известен и познаваем за културната публика. Изяществото и ефирността на творбите му са характеристиките, които не разрешават да бъде сгрешен с друг художник.

Той самият ги нарича "ръчна техника за избождане на очите", имайки предвид трудностите, с която се сблъска всеки художник при срещата с графиката.

В последните години Владимир Чукич обогати търсенията си и в областта на живописта, които за първи път бяха представени пред публика в изложба в галерия "Дяков".

 


 

КОЙ Е?

Владимир Чукич

Владимир Чукич е роден през 1958 в Хасково.

Започва да учи специалност "Графика" във Великотърновския университет и напуща, убеден, че личните му експерименти в областта на графичните техники, му дават повече...

Член на Съюза на българските художници от 1983.

Реализирал е десетки самостоятелни изложби в страната и чужбина, пленери и представителни за българското изкуство общи експозиции: в Холандия, Италия, Русия, САЩ, Франция, Сърбия, Германия, Турция, Полша, Латвия...

Владо Чукич е носител на редица престижни награди, сред които е и годишната награда на галерия "Дяков", връчена му през 2010.

Печелил е конкурса "Сите дез ар" в Париж...

 

информация: Анна Дякова, галерия "Дяков", Пловдив

 


 

редактор: Христина Мирчева