Владимир Балчев: "Пловдив - другият бряг на Европа"

13.01.2015
Снимка 1

ИК "Жанет 45" и Народна библиотека "Иван Вазов", Пловдив Ви канят

Представяне на книгата от Владимир Балчев "Пловдив - другият бряг на Европа"

с участието на Емилия Каменова

15 януари 2015 от 17.30 часа, НБ "Иван Вазов", Конферентна зала

 

Пловдив – другият бряг на Европа

„Това е книга за забравените европейски първостроители на модерния Пловдив, които напускат родните брегове и се заселват в един от най-древните градове на планетата.”

Владимир Балчев

 

Владимир Балчев (1950) завършва българска филология и история във ВТУ "Кирил и Методий". Работи като уредник в "Националния музей на образованието", редактор на специализирано издание за литература, култура и история, редактор в "Радио Пловдив" и главен експерт в "Държавен архив" – Пловдив. Публикува изследвания за българската ръкописна книга през периода ХV – XIX в., българската литература и култура през XIX и началото на XX век. Негови студии и научни статии са публикувани в "Литературна мисъл", "Известия на Българското историческо дружество", в научни трудове на ПУ "Паисий Хилендарски" и други сборници и специализирани издания. Съставител е на няколко албума. През последните години вниманието му е насочено предимно към непознати и малко познати моменти от историята на Пловдив.

 

Книгата „Пловдив – другият бряг на Европа” е спечелила проект по Програмата на Община Пловдив за финансиране книги на пловдивски автори и важни за Пловдив издания.

 


 

редактор: Христина Мирчева