"Степен вълк" с изложба LOVE IS....: Дъвка ли е любовта и колко години трае тя?

12.02.2015
Снимка 1

                                      "LOVE IS…"

Обща изложба извън рамките на класическите галерийни експозиции

На 14 февруари 2015 от 20:00 в Арт център "Степния вълк" на бул. "Васил Левски" 150 ще бъде открита обща изложба под името "Любовта е...". Името на изложбата е вдъхновено от марката на популярните сред децата дъвки от 90-те години на миналия век с колекция от картинки, което подсказва донякъде характера на събитието. Изложбата ще излезе от рамката на класическите галерийни експозиции, а дистанцията между изкуството и публиката ще бъде максимално скъсена, като темата за любовта и виждането на авторите ще бъдат представени чрез различни медии- рисунка, колаж, живопис, дизайн, асамблаж, триизмерни обекти, фотография, звукова инсталация и др., и всичко това в непринудена атмосфера.

В момент на назрели политически и социални кризи тази изложба ще насочи вниманието към личността, към човека. Таланта и креативността като алтернатива на ескалиращото чувство за безнадеждност и безсилие на индивида пред глобалните задушаващи тенденции за войнственост и отчужденост.

 

"Не се оставяй да бъдеш жертва на времето, в което живееш. Не толкова времето ни унищожава, колкото обществото. Когато хвърлиш вината върху обществото, тогава преставаш да се обръщаш към обществото за решението. Днес има тенденция личностите да се освобождават от морална отговорност и да се разглеждат като жертва на социални обстоятелства. Ако повярваш в това плащаш с душата си. Не са мъжете тези, които ограничават жените, нито нормалните ограничават педалите, нито белите ограничават черните. Това, което ограничава хората, е липсата на характер. Това, което ограничава хората е, че те нямат скапаното търпение или въображение да играят главната роля в своя собствен филм, камо ли да го режисират."  

Том Робинс от „Бърни кълвача”

 

Дали думата любов

Дали думата любов означава днес това, което е означавала миналия век или през 1400 година? Дали е дъвка, която изплюваш когато спре да пуска сладкия плодов вкус или трае три години?

Тази изложба ще представи интерпретации по темата от сериозни съвременни  творци, които не се страхуват  да бъдат несериозни.

 

Участници:

Мирослав Йорданов, Весела Станоева (Moonboom), Биляна Калоянова (Moonboom), Руслан Лозев (Moonboom), Евелина Гебрева, Теодора Еленкова (Baraka), Цветалина Димитрова (Baraka), Михаил Върбанов (Baraka), Бобо Гинов (Baraka), Олег Гочев, Евелина Гебрева, Гергана Димитрова, Петя Драгомирова, Лиляна Караджова, Борис Сергинов, Станимир Божилов, Росица Рангелова, Ралица Стефанова, Кристина Савова, Мартин Балтухин-Фиксера, Иво Пецов, Ралица Георгиева, Ангела Терзиева и студенти от бакалавърска програма „Пластични изкуства“ на департамент „Изящни изкуства“ на Нов български университет.

Изложбата може да бъде разгледана до 14 март 2015 година.

информация: Ева Гебрева

На снимките:
1. Гергана Димитрова, Сценографски макет
2. Руслан Лозев, Асамблаж
3. Биляна Калоянова, Love is...
4. Плакат за изложбата "Love is..."

 


 

редактор: Христина Мирчева