Благотворителна изложба под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова в галерия "Форум", София

11.02.2015
Снимка 1

Благотворителна изложба

Н. Пр. г-н Ставрос Августидис – Посланик на Република Кипър в България
и г-н Николай Русев
4 - 20 февруари 2015
Галерия Форум, София
 

В рамките на културните събития Art4Charity, които организира Посолството на Република Кипър в София, ще бъде домакин в галерия Форум. Галерията представя Благотворителна изложба с творби на Н. Пр. г-н Ставрос Августидис - Посланик на Кипър в България и на известния български художник г-н Николай Русев.

Събитието е под патронажа на Кмета на гр. София г-жа Йорданка Фандъкова, която откри експозицията на 4 февруари 2015 г. в 19.00 часа.

Средствата ще бъдат дарени на UNICEF за различни програми на Международната организация в България с цел подпомагане на деца.

Двамата художници представят чрез произведенията си чувства и лични преживявания, разкриват уникална художествена идентичност и талант, използвайки различни методи, материали и цветове.

Авторите се надяват  изложбата да отрази доброто сътрудничество, приятелство и разбирателство на представителите на две уникални култури с общи характеристики. От една страна, г-н Николай Русев, известен български художник с участия в много съвместни и индивидуални изложби в България и чужбина, и от друга страна, г-н Ставрос Августидис, кипърски дипломат от кариерата, в първи и според него "дързък" опит за представяне на художественото му бягство в изкуството.

Силата, която предлага културата, обединява и разширява отношенията между народите.

Посолството на Република Кипър в България желае да използва тази благородна инициатива като се надява на гореща подкрепа от страна на българската публика.

 

информация и снимки: Спартак Атанасов, директор на галерия Форум
София, бул. Васил Левски 93 А

 


 

редактор: Христина Мирчева