"Релефи" на Васил Тенев в галерия "Дяков"

25.02.2015
Снимка 1

 

Календар на изложбите в Пловдив

 

На 26 февруари 2015 /четвъртък/ от 18.00 галерия "Дяков" ще представи самостоятелна изложба "Релефи"на художника Васил Тенев.

 

Васил Тенев проявява подчертан интерес към работа с керамика, метал, стъкло, дърво, хартия и към практически неизчерпаемите възможности от комбинации на тези материали в абстрактните му композиции. През годините остава верен на стила си, както в експозициите си в чужбина, така и пред родна публика.

Галерия "Дяков" работи с Васил Тенев от 1999. "Релефи" е седмата по ред изложба на художника в пространството на галерията.

 


 

КОЙ Е?

Васил Тенев

Художникът Васил Тенев е роден през 1962 година. Завършил е художествената гимназия „Цанко Лавренов” в Пловдив, а по-късно и Националната художествена академия, специалност „Графичен дизайн” при проф. Димитър Серезлиев.

Първото му участие е в изложба на млади творци още през 1982 година.
От 1983 започват международните му участия и самостоятелни изяви - основно в Италия, но и в България, Словакия, Австрия...

През последните няколко години неговите галерии в чужбина са галерия „Артром” в Рим и галерия „Михалски двор” в Братислава. Представя се в галерии в България; в Биенале на малките форми в Плевен, в Квадринале на балканската живопис в Стара Загора и др.

 

информация: Анна Дякова, галерия "Дяков", Пловдив

 


 

редактор: Христина Мирчева