Калиграфското изкуство на Албино Пити в галерия "Форум", София

31.03.2015
Снимка 1

Галерия "Форум" представя изложба на италианския художник Албино Пити

                    "Между мига и вечността"

                    24 март 201531 април 2015

 

Калиграфското изкуство на Пити е универсална, дълбока духовна форма на изразяване, която има традиция в лиричната абстракция и представлява пътя на вътрешно израстване, което ни позволява да опознаем по-добре света, който живеем.

Колкото е по-силно „лирическото аз” на един творец, толкова той изпитва по-голямо щастие. Такъв резултат се постига чрез постоянно усъвършенстване и преодоляване на егото.

Понятието на Дзен "Non mente" е зоната, която позволява да се предават послания чрез енергийния поток и да се генерира по-висша енергия.

Когато хората вникнат в творбата на художника, съзнателно или подсъзнателно приемат тези енергийни послания и достигат до вътрешния замисъл на произведението: това може да доведе до положителни изменения както в съзнанието, така и в подсъзнанието на наблюдателя.

Творчеството на Пити не е плод на съзнанието, а е отражение на истинския живот. Самото творчество е състоянието на "non mente", на духовно издигате на мисълта, емоциите и очакванията.

Трябва да освободиш разума и сърцето си и да се концентрираш върху смисъла и творчеството на Пити.

Философският смисъл е да се слееш с картината.

Пити завладява с естествен и лек рисунък. Творбите му изразяват непринуденост и символика, трудно разбираеми за неподготвеното око. Извънредно синтетичен художник, извеждащ същественото, достигайки най-високото ниво на неподправеност.

Това е живописта на Пити.

 

Информация: Ваня Атанасова, галерия „Форум”, София, бул. Васил  Левски 93

 


 

редактор: Христина Мирчева