Огледалният свят на Алиса през очите на художника Ясен Гюзелев

12.05.2015
Снимка 1

 

Книжарници  "Хеликон" и Софийската градска художествена галерия имат удоволствието да ви поканят на премиерата на книгата на Луис Карол   "Алиса в огледалния свят" с великолепните илюстрации на Ясен Гюзелев.

Представянето на книгата е на 14 май 2015 (четвъртък) от 18.30
и съвпада с изложбата му "Ретроспектива", подредена на втория етаж в СГХГ.

 

"Алиса в Огледалния свят" е продължение на "Алиса в Страната на чудесата", в което малкото момиченце решава да види какво има от другата страна на огледалото във всекидневната и попада в Огледалния свят. Земята там е внушителна шахматна дъска и Алиса се включва в играта на шах, разигравана от обитателите на Огледалния свят. По пътя си Алиса среща много чудновати същества: говорещи цветя и животни, братята-близнаци Туидълдий и Туидълдум, Хъмпти-Дъмпти, Лъвът и Еднорогът, вестоносците Зай Ек и Шап Кар, Черният и Белият рицар, Черната и Бялата царица, Черният и Белият цар.

Колекционерското издание е илюстрирано от един от най-изтъкнатите съвременни илюстратори - художника Ясен Гюзелев - "една от най-блестящите визуални интерпретации на "Алиса". (Американско списание за научна фантастика и фентъзи Locus).

 

Това първо издание за България е реализирано благодарение на книжарници "Хеликон".

Освен премиерното издание на "Алиса в Огледалния свят", книжарници "Хеликон"  предлагат нов тираж на "Алиса в Страната на чудесата".

И двете книги можете да закупите в книжарници "Хеликон" в цялата страна и на щанда за книги и албуми в СГХГ.

 

информация и снимки: Петър Димов, СГХГ

 

Ясен Гюзелев в "Диаскоп":

 


 

редактор: Христина Мирчева