Емилиян и Станимир Вълеви и "Side by Side" в румънското списание "Comics"

27.03.2013
Снимка 1

Издание „Диаскоп” с особено задоволство отбелязва, че въпреки трудностите, българските комикси продължават развитието си. Освен националните прояви, вълнуващи обществото, ни радват и международни изяви в областта на Деветото изкуство. Цитираме писмото, част от кореспонденцията между "Диаскоп" и младите български автори на комикси Емилиян и Станимир Вълеви, в което се визира успех на българска комикс творба:

„Щастливи сме да споделим, че в новия брой 15 на Румънското списание “COMICS”, прави своята премиера нашата творба “Side by Side”! За трети път сме на страниците на изданието и работим с яркият и креативен екип на “COMICS”. Това е юбилеен брой за най – популярното Румънско комикс списание. До момента “COMICS” е събрал творбите на над 70 талантливи автори.  За нас, като автори, е страхотно изживяване да бъдем част от този юбилеен брой, в компанията на творците, които правят революция на Румънската комикс сцена.

Брой 15 ще бъде официално представен на първото издание на East European Comic Con. Събитието ще се състои в Букурещ, Румъния в периода 30-31 Март 2013г. Удоволствие е за нас, че “Side by Side” ще бъде част от магията на фестивала!”

Поздравяваме  Емилиян и Станимир за успеха! Имаме надежди, че българските комикси ще заемат достойно място в европейското комикс изкуство.

"Диаскоп"