"Любовни песни" на Румен Саздов в галерия "ХебросАрт"

01.06.2015
Снимка 1

Календар на изложбите в Пловдив

 

Галерия "ХебросАрт" има изключително удоволствие да Ви покани на изложба - живопис и рисунка "Любовни песни" на художника Румен Саздов

Изложбата се открива на 4 юни от 17.30 часа във фоайето на Административен съд, гр. Пловдив и от 18.30 часа в галерия "ХебросАрт" на ул. "Сан Стефано" 54, Пловдив.

Колекцията, с която се представя авторът, е създадена през последните 10 месеца и ще бъде експонирана в двата салона.


Малко е трудно да повярваш, че днешният ден може да роди заглавието "Любовни песни" за една живописна изложба. Оказа се възможно, ако авторът е Румен Саздов. Всъщност всеки от нас се надява тайничко да чуе за себе си поне една любовна песен. А в тази изложба песните са много. Звънката цветност, лиричната образност и пулсираща ритмика на тези творби идва от древността и пътува във времето, изящна и чиста. Всяка картина е песен за любовта във всичките й превъплъщения, земна и божествена. Любовта, без която не можем. На която всички възрасти са покорни. Не се опитвайте да й се противопоставяте, защото истинска ли е - ще ви превземе! Впечатляващата биография на автора показва, че почитателите му нямат брой. Присъединете се към тях, насладете се и се отдайте на Нейно Величество Любовта.

Всяка отделна песен е различна, но заедно любовните песни на Румен Саздов са великолепен концерт!


КОЙ Е?

Румен Саздов

Румен Саздов е роден през 1959 в Кюстендил. През 1984 завършва Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” със специалност „Живопис”. От 1989 живее и работи в Прага, Чехия.

По-важни изложби:

1991 – отваря галерия „Рапид” в Прага заедно с група български художници 
1994 – заведен в 
artvalue.com. 
1995 – отваря своя самостоятелна галерия „Модиляни”, Прага. 
Избрани изложби: 1993-1999 – участва в изложби на аукционни къщи „Друо-Ришельо” и „Милон & Асосие”, Париж, Франция; 
1996 – изложба „Новите диви”, „Ориентал Калчър Сентър”, Хонконг; 
2013 – групова изложба на галерия „Агора”, Ню Йорк, САЩ. 

Негови творби са в избрани частни колекции на: принц Кирил Търновски, маркиза Глория Ферера де Монсолис, графия Кристин д’Баро, принцеса Стефания Монакска, Рудолф Шенкер („Скорпиънс”), Бернадет Ширак, Соня Парк.



Забележка: ART VALUE - artvalue.com е информационен сайт за търговския пазар за целия свят за картини и автори от края на 13 век до сега. Sothby’s, Cristie’s, Phoenix и други аукционни къщи са нивото за завеждане на авторските имена, след 30 продадени картини на това ниво от аукционни къщи се завеждат като автор с гарантирани права за качество.Това е направление за формиране на цените на техните творби при продажба от страна на галеристите или частни колекционери.

С други думи, ако притежавате картина на автор, фигуриращ в този уебсайт, можете да я продадете чрез големите аукционни къщи Sothby’s , Cristie’s, Phoenix, защото този автор е познат вече там. Други български художници в artvalue.com - Никола Манев

 

информация: Таня Банкова, галерия "ХебросАрт", Пловдив

 


 

редактор: Христина Мирчева