Новото парче на Par Avion Band: "Home" – юмрук в кадифена ръкавица

01.09.2015
Снимка 1

Бандата изпраща лятото с нов миниалбум, пилотната песен от който се завърта тази седмица. В сравнение с предишните им композиции звукът е по-изчистен, а аранжиментите по-минималистични, като и тук имаме ярко изразена мелодична линия, запазена марка на групата.

Автор на музиката на Home е фронтменът Емануил А. Видински, а текстът (на английски) е на поетесата Галина Николова. Както и предишните им студийни записи, миниалбумът Home е реализиран в Zero Project Studio, а записът, смесването и мастерирането са дело на Владимир Бочев.

Чуйте ни в Youtube тук

Par Avion Band е създадена през 2013 г. от писателите и музиканти Емануил А. Видински (вокал, китара) и Петър Чухов (китара). Четворката допълват Емил Ангелов (бас) и Гриша Маникатов (ударни). Те правят основно свои парчета като комбинират стиловете рок, блус и алтернативен рок с елементи от реге, самба и български фолклор. Досега са свирили на международния фестивал Goatmilk в Бела речка, на Първия софийски поетически фестивал през 2013 г., имат клубни участия в София и страната, често могат да бъдат чути и на различни литературни събития, където се съчетават музика и поезия. През есента планират голям концерт, в който ще се включат и гост-музиканти.

 

Всички парчета от новия миниалбум Home, както и предишните студийни записи на Par Avion Band, могат да бъдат слушани безплатно тук.

Актуална информация за бандата и събитията около нея на страницата във Фейсбук тук.

 

информация: Организаторите

 


 

редактор: Христина Мирчева