Андрей Даниел се завръща в галерия "Дяков"

18.09.2015
Снимка 1

На 24 септември (четвъртък) 2015 от 18.00 галерия "Дяков" отново ще ви даде възможност да се срещнете с подбрани специално за тази експозиция живописни платна на Андрей Даниел.

 

Андрей Даниел е талантлив български художник, оценен от публиката и специалистите у нас и зад граница. Роден е в Русе, завършил е Националната художествена академия, където вече е професор. Влюбен в с. Гинци и семейната къща там, любопитен към хората и местата, които посещава по света във връзка с многобройните си пътувания на оценен за таланта си творец. Работи основно в областта на живописта и акварела. Има реализирани стенописи, както и сценографски проекти в редица театри в София.

Андрей Даниел е с над 100 участия в представителни за българското изкуство експозиции и десетки самостоятелни изложби. Носител на престижни награди: от Международния конкурс по живопис в Кошице, Словакия 1983, Първа награда на Общата художествена изложба "Портрет" в Пазарджик 1988, "Кристална звезда" на галерия "Макта" през 1992, Националната награда "Владимир Димитров-Майстора" 2012...

Художникът не е безразличен към Пловдив. Представян е в Националните есенни изложби два пъти - през 2005 и 2006.

В галерия "Дяков" е експонирал цикъл живописни платна "Спомени от Париж" през 1997.
 

информация: Анна Дякова, галерия "Дяков", Пловдив

 

Произведения от художника Андрей Даниел разгледайте в "Албумите на Диаскоп" тук
Снимки: ©Диаскоп
Галеристката Анна Дякова и художника Андрей Даниел при откриване на изложбата
Фото - Димитър Добрев

 


 

редактор: Христина Мирчева