Стефан Бонев събира почитатели в Народно читалище "Алеко Константинов"

03.11.2015
Снимка 1

Среща с почитателите на писателя Стефан Бонев организира Народно читалище „Алеко Константинов  1954“ – Пловдив, на 11 ноември, сряда, от 18:00 часа. Акцентът ще бъде върху последната книга от майстора на късия разказ, носеща заглавието „Странните неща“, която излезе само преди броени месеци с щемпела на издателство „Летера“, съобщи секретарят на читалището г-жа Ани Парсехян.

За тайните в творческата лаборатория на Бонев ще говори литературоведът и преподавател в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ Здравко Дечев, а избрани негови творби ще чете актрисата от театър А’парт Ваня Давчева под музикалния акомпанимент на китаристката Веси Христозова Лупо.

През лятото сборникът „Странните неща“ беше представен в три английски и в една американска медии, излизащи на български език. От юни до септември общо петнадесет разказа на Стефан Бонев бяха публикувани в издания в Лондон и в Чикаго. Девет от тях се появиха в „Новини Лондон“ и по един в „Е-вести“ и „БГ Бен“ във Великобритания, както и още четири в задокеанското „България 21 век“.  

 

информация: Организаторите

 


 

редактор: Христина Мирчева