Със Станимир Видев посреща Коледа и Нова Година галерия "Дяков"

11.12.2015
Снимка 1

На 17 декември, четвъртък, 2015 след 14.00 часа Станимир Видев ще представи пред публиката в галерия "Дяков" новата си колекция живописни творби, специално създадени и селектирани за камерното пространство на галерията.  

Станимир Видев е един от най-известните и ценени български художници, за когото определенията „талант" и "успех" не са клише.

Роден е през 1957 година, завършил е Художествената гимназия в Казанлък и Националната художествена академия в класа на проф. Добри Добрев. Член е на Съюза на българските художници, на Дружеството на пловдивските художници и на Обществото на художниците "Филипополис".

Талантът му е високо ценен и от специалистите, и от публиката. И едните, и другите са обединени от схващането, че умението му да работи с цвета е така уникално и неподправено, че може да създава емоционалната си живопис със затворени очи.

Станимир Видев е автор на десетки самостоятелни изложби у нас и в чужбина, като пет от тях са реализирани в галерия "Дяков". Той е канен и участва в многобройни, представителни за българското изкуство, експозиции.

Художникът е носител на редица престижни награди- двукратен носител на награда "Пловдив" за изобразително изкуство; на годишната награда на галерия "Ромфея"- "Мечът на Ромфея"; на годишната награда на галерия "Дяков".

 

информация: Анна Дякова, галерия "Дяков", Пловдив

 


 

©Ина Мирчева