Бутиков театър за възрастни в Куклите - Пловдив

06.01.2016
Снимка 1
С пет заглавия бутиков театър за възрастни стартира новата година
Държавен куклен театър - Пловдив.
 
На 14 януари 2016:  „Вграждане” – майстор Манол за пореден път ще се изправи пред избора на живота си.
 
В третия понеделник на януари – 18 януари 2016, навръх Атанасовден, на сцената в Куклите ще гостува актьорът Леонид Йовчев с моноспектакъла „Малдорор”. Режисьор на „Песните на Малдорор” от Лотреамон е Ани Васева. Малдорор броди из града, пустошта, океана: амфибия, изверг, любовник на акулата и октопода; той вести апокалипсис, но и изобретява нови форми на живот.  Изправен сам срещу света, Малдорор е герой на противостоенето, но и на устояването. Той е мрачен виртуоз на реториката, неуморим рицар на синтаксиса и корсар на парадокса. Пресича сцената на живота и сцената на театъра на противоход. Излаз от човешкото, той е героят на Другото на театъра.
 
В следващите дни - 19, 20  януари 2016,  от 16.00 ч., и 21 януари 2016 от 19.00 ч., нашите актьори Мария Димитрова и Живко Джуранов ще представят „Дом” – едно истински уютно семейно представление, което без думи ще обиколи света за вас и ще ви даде Дом. Препоръчителна възраст за публиката -  над 6-години. Режисьор е Магдалена Митева.
 
На 26 януари 2016, вторник, ще посрещнем Театрална работилница „Сфумато” с „Паякът”. В спектакъла актьорите Пенко Господинов и Анастасия Лютова са брат и сестра - сиамски близнаци, които докато празнуват рождения си ден, решават да се разделят. Предстои им операция. Впускат се в тъмните лабиринти на неказани думи, забравени престъпления, неизживени любови и парадоксално различни желания за свобода. Пиесата разглежда темата за общото, заедността, близостта, която понякога вместо да ни направи едно, ни раздалечава и прави по-чужди.
 
Януарският маратон от спектакли за пораснали завършва с „Малкият принц” на 28 януари 2016. Наричаме спектакъла "За възрастни с деца", т. е. каним големите да дойдат в салона със своите деца и да се опитат да им разкажат за всичките неща, които се случват на сцената. Когато детето попита възрастните какво е приятелството, любовта към една роза и какво е да опитомиш лисица - ще трябва да отговаряме. Именно това бихме искали да провокираме – за да може молбата „Нарисувай ми овца”, да е най-истинското и естествено нещо, което може да ни се случи в живота.
 
В събота и неделя програмата за деца предлага: „Звездичка за Коледа”,  „Бяла приказка”, „Не си търси белята”, „Болен здрав носи”, „Патето Жълтурко”, „Голямото пътешествие на малкото крокодилче”, „Снежанка и седемте джуджета” и „Мечо Пух”.
 
информация: Евелина Здравкова, Връзки с обществеността,
                        0879 017072, 032/265 840
                       Държавен куклен театър Пловдив
 

 
©Христина Мирчева