Денчо Владимиров: "В очакване на нова директива от Европейската комисия"

19.01.2016
Снимка 1

Тия дни по медиите изтече новина от устата на енергийната ни министърка. При поредното си  делово гостуване  в Брюксел, тя важно е казала, че по европейската директива не можело да се сваля такса "сградна инсталация"  от сметките на родните топлофикации.

И за разлика от времето на турското робство  (когато поне за късмет не е имало  топлофикации), сега и в бъдеще заради тази такса сградна инсталация ще бъдат съдени и гонени от панелките им от частни съдебни изпълнители  и следващите поколения българи. Наследили за зла участ от нещастните си  праотци  стаичките със свалени радиатори, зъзнещи през зимата, но до гроб етикирани и преследвани като абонати на топлофикациите.

По същата логика могат да се появят и нови директиви  на Европейската комисия за българите. Като нищо.

Например в ресторантите - да се заплаща за  ароматни пържоли не само от клиентите на масата, където се сервират те, но и по целия маршрут, откъдето минава с чиниите сервитьорът. Тоест ще влиза в сила такса "Ресторантска инсталация" - само за дълбоко помирисването на пържолите.

В кръчмите да се въведе такса "Кръчмарска инсталация"- само заради помирисването на  чиниите със салатите и  чашите с ракия, откъдето  минава сервитьорката с тавата.

Такса "Бръснарска  инсталация" да се въведе и в бръснарниците за бръснещите и подстригващи се граждани, които се намират  в съседство със стола на някой тузар, пожелал обилно да го полеят или изкъпят с одеколон.

А ако в градския транспорт някой забели банан и започне да си го отхапва, то в сила  веднага по европейската директива  ще влиза  такса "Автобусна инсталация", което  ще означава, че на седящите  или  хванали се за каишките прави  пътници  ще се  късат допълнително  билети, заради това, че  покрай тях  е преминала омайващата миризма на забелен банан.

И ето така с нови и все нови директиви, Европейската комисия съвсем ще ни интегрира, поне докато в България все още има живи хора за това.

 

Карикатура: ©Георги Чепилев

 


 

©Христина Мирчева