"Часът и мястото на срещата са известни": Иван Гарелов с "Тук и сега" в Пловдив

28.03.2016
Снимка 1

Иван Гарелов представя в Пловдив новата си книга

Под заглавие "Тук и сега" именитият журналист разказва за най-интересните истории на предаването "Панорама" в годините на прехода

31 март 2016 от 18.00 часа

Студио 1 на Радио Пловдив

 

Политици, журналисти, генерални директори на БНТ – това са само част от „героите”, с които топ журналистът Иван Гарелов среща своите читатели. Книгата е под заглавие „Тук и сега” и ще бъде представена в град Пловдив на 31 март, четвъртък, от 18:00 часа в Студио 1 на Радио Пловдив (ул. „Дондуков” 2).

„Тук и сега“ е разказ от първо лице за реални събития, станали част от националната ни политика по време на прехода; за взаимоотношения власт и национални медии.

В мемоарната си книга Мистър Панорама представя неизвестни досега детайли от създаването на най-успешното предаване на БНТ, дълги години водещо телевизионните класации, получило престижни отличия за телевизионна журналистика.

Модератор ще бъде Невена Андонова, лице от „Дрийм Тийма“ на „Панорама“, журналист, сценарист и филмов продуцент.

 

КОЙ Е?

Иван Гарелов

Иван Гарелов е популярен български журналист и телевизионен водещ. Роден на 6 февруари 1943 г. в Смилец, Област Пазарджик. През 1967 г. завършва Софийски университет „Климент Охридски” със специалност журналистика. Работи във вестник „Народна младеж” (1968-1969), в БТА (1970-1973). През 1973 г. започва работа в БНТ като редактор, зам.-главен редактор и директор „Новини и актуални предавания”, продуцент. Дълги години е водещ и продуцент на обзорното информационно-политическо предаване „Панорама”. В БНТ създава и популярните за времето си вечерни публицистични предавания „Екип 4” и „След новините”. От 2000 г. за кратко е на работа в Нова телевизия като шеф на „Новини и актуални предавания”.

От 1990 до 2001 година е телевизионен водещ на всички изборни студиа (ефири).

Автор на много документални филми от „горещите точки“ на планетата, между които „Гърция без пагони“, „Атила срещу Афродита“, „Къде сте, д-р Терпи?“, „Не забравяйте Бейрут“, „Ахмед“, „Интифада“ и др.

Издал е публицистичните книги: „Идвам от Израел“, „Атила срещу Афродита“, „Гърция без пагони“ и „Недалеч и неотдавна“.

Многократно е бил обявяван за „Най-добър журналист“ и „Най-добър телевизионен водещ“. Интервюирал е световно известни политически дейци като: Лех Валенса, Вацлав Хавел, Ясер Арафат, Ицхак Шамир, Шимон Перес, Андреас Папандреу, Константинос Караманлис, Мелина Меркури, Архиепископ Макариос, Збигнев Бжежински, Хенри Кисинджър и много други.

На 33 години е награден с орден „Кирил и Методий“ – I-ва степен.

През 2012 създава сайта www.garelov.com, който бързо набра аудитория и е един от най-популярните и коментирани в социалната мрежа facebook.

Личен живот:

Гарелов е женен за журналиста от БНР Донка Стамболийска и има две деца – редактора, преводача и кинокритик Калина Гарелова и Стефан, който се занимава с политология.

 

Информация: Гери Георгиева, ИК "Жанет 45"

 


 

© Христина Мирчева