"Витрини" на Владимир Чукич в галерия "Дяков", Пловдив

07.04.2016
Снимка 1

Галерия "Дяков" представя

Владимир Чукич 

"ВИТРИНИ"

пластични рисунки и графики

Откриване: 07 април 2016 от 18.00 часа

 

Наполовина българин, наполовина черногорец, Владимир Чукич е един от онези български художници, които никога не оставят публиката безразлична към себе си.

Роден в Хасково, започнал да следва „Графика” във Великотърновския университет. Напуска, защото е сигурен, че личните търсения и експерименти му дават много повече. Установил се в „личното си имение” в малко селце край Кърджали, той пътува по света с изложбите си, но и по музеи и галерии, за да се наслаждава на изкуството на оставилите следа в цивилизацията, а и да сравнява своето изкуство с изкуството на съвременни автори.

Владо Чукич е реализирал десетки самостоятелни изложби у нас и в чужбина, участвал е в пленери и представителни за българското изкуство общи експозиции в Италия, Холандия, Русия, САЩ, Франция, Сърбия, Турция, Латвия, Полша, Германия.

Носител е на редица престижни награди, сред които са спечеления конкурс на СБХ „Сите дез ар” в Париж и годишната награда на галерия „Дяков” за 2010 година.

Негова „запазена територия” са графичните техники и рисунката, които го правят не само известен и разпознаваем, но и печелят респект. Изящество, ефирност, неподражаем финес – това са част от характеристиките на творбите му, които не позволяват творчеството му да бъде сгрешено с работи на друг художник. В последните години Владимир Чукич разшири търсенията си и в областта на живописта, като първите му живописни работи бяха представени пред публика в галерия „Дяков”.

И тази година художникът остава верен на твърдото си убеждение, че артистът трябва винаги да изненадва своите почитатели.

За експозицията в галерия „Дяков” е подбрал колекция, създадена специално за камерното пространство на галерията, от пластични рисунки и графики, които е нарекъл „Витрини”.

 

Информация: Анна Дякова, галерия "Дяков"

 


 

© Христина Мирчева

Колаж: © Диаскоп