Денчо Владимиров: "Как да се преборим всенародно с корупцията"

09.04.2016
Снимка 1

Срещам колегата Жорко Жорков пред пощата в Пловдив, държи в ръката си плик.

- Ще го пращам на Цачева от парламента, само нея познавам, виждал съм я по телевизията... Правя й предложение!

- Я, в какъв смисъл, бе? - учудвам се.

С тези изпадали зъби да прави предложение на такава дама, далеч по възраст от "някакви баби"?

Той  разсейва тънките ми подозрения:

- Правя й предложение да ме спаси и мен от уклон към корупция, като ми вдигне със закон и на мен пенсията, както вдигнаха на около 7000 лева  месечните заплати на ония съдии, от ВеСеСе-то! Президентът вече бил  подписал закона за вдигането!  Съгласен е значи, учтив човек. А нали го чух по радиото аргумента, дето го изръси един депутат от управляващите в момента, защо били вдигали заплатите на тези съдии. Както го разбрах аз, вдигането било от патриотично съображение!: "Вие, какво? Да не искате да имаме бедни съдии, унизени, предразположени към корупция ?" - каза  важно депутатът. Та, ето затова им били вдигнали заплатите на тези съдии - да не са хич  предразположени  към корупция. Сиреч, като имаме богати съдии - криво ще седят, ама право ще съдят народа - че кого друг ще смеят да съдят я! А тия дни слушам и един пловдивчанин, транспортен  бос още от времето на социализма да казва, че шефът на държавната  автоинспекция, тази дето е за шофьорските книжки, трябвало  да има мнооого  висооооко  възнаграждение, за да не е предразположен към уклон за корупция и той!

Та и аз сега, затова пращам това писмо до Цачева с предложение да ми вдигне и на мен  пенсията от 200 лева… на 7000!  Като имам висока пенсия, няма да имам уклон към корупция, нали? Не искам да заплашвам, но от години  съм тотално предразположен към корупция!  Ой, как съм предразположен, едва трая ! Пиша й :" Вие, Цачева, какво? Да не би да искате  да имате бедни пенсионери, унизени, предразположени към  корупция? " И драматично я призовавам : "Спасете ме и мен от корумпиране! Като нямам пари да си платя тока и водата, парното, да си пломбирам  зъба, вече всяка нощ  сънувам като в турски сериал как въртя корупционни схеми! Ще взема да се поддам на изкушението и хайде - корумпирал съм се от главата до петите!

"Пък  и - завършвам  писмото  си  аз - заедно с моята пенсия, вземете в парламента  все  така  патриотично  да вдигнете  пенсиите и туземските работни заплати и на  още няколкото  милиона  българи, които  също, бедни и унизени, са пред прага да се корумпират  и на ДНК - ниво! Боя се, че  с тези великденски добавки  по четиридесет и особено по двайсет лева, уклонът към корумпиране  у българските  пенсионери ще си виси със страшна сила! А ако им дадете  на всите българи  по едно 7000 лева месечно - уверявам ви, те ще забравят даже и думата "корупция"!

Затова - като  вдигате, вдигайте ни ги...  всенародно! Президентът е учтив човек, ще подпише!

 

Карикатура: © Студио Диаскоп

 


 

© Христина Мирчева