"Писма от далеч" на Данчо Григоров в галерия "ХебросАрт", Пловдив

15.04.2016
Снимка 1

Галерия ХебросАрт и хотел-ресторант Хеброс представят

Изложба живопис на художника Данчо Грогоров

ПИСМА ОТ ДАЛЕЧ

Откриване:  22 април, петък, 2016 от 18.30 часа

Ресторант Хеброс, Стария град - Пловдив


Много динамика и цвят очакват зрителя в изложбата на Данчо Григоров. И два подхода към света. В съзерцателния и носталгичен градския пейзаж, погледнат от необичаен ъгъл и привидно безлюден, авторът подсказва идея за потайна чувствена обитаемост с пулсиращ ярък колорит. И, разбира се, не забравя стелещия се от комините дим. Нали помните, че няма дим без огън? 

Има и други творби, които можем с чисто сърце да определим като абстрактни. Експресивни и яркоцветни, тези картини предлагат обаче нещо повече от чисто колористичен експеримент. Доминацията на един звучен тон в тях е настроение, устрем, понякога дори гняв. Може да изглежда странно, но подобна екзалтация се усеща като порив, не като арогантност. Маркирането на хоризонт, беглият детайл, внезапната поява на полутон създават у зрителя чувство за съпреживяване и щастливата увереност, че светът не е черно-бял. Но пък е неустоимо интересен и недоизказан. Просто неповторим!

Гостите на изложбата ще могат да опитат искрящото розе с малинови нюанси Dives winery Rose 2014 на винарска изба DiVes. Ароматна хармония между червени горски плодове и сочна череша, подсилени от билкови мотиви.

Очакваме Ви!

 

Информация: Таня Банкова, галерия "ХебросАрт", Пловдив

 


 

© Христина Мирчева

Колаж: © Диаскоп