Денчо Владимиров: "Сатирична мегаелха"

27.12.2016
Снимка 1

Вие сте на правилното място - около традиционната елха от бодливи игли на Диаскоп Комикс, сътворена и подредена от Денчо Владимиров!

 

България

България е страната на най-дългите пости: от 1 януари - та чак до 31 декември!

 

Пловдив

В  Пловдив  има автобусна спирка "Белият дом". Пред някакъв  ресторант.  Другата спирка с това име навярно е чак  във Вашингтон?  Пред Белия дом, естествено. И сигурно там могат да се видят американските президенти да чакат с часове като в България  автобус - предположи  моята съседка баба Кинчи.

Каква е разликата между един излизал след Освобождението в П. вестник с име на река и отпечатваното днес , под същото име, малотиражно издание? Има разлика все пак. Първото е било вестник, а второто - не се знае какво.

В град П. се състоя поредното панаирно  изложение. Голяма излагация беше...

 

Човекът

Той беше човек и нищо животинско не му бе чуждо.

Какво е още днес съвременният човек?  Говореща Таблица на Менделеев с погълнати, изпити, вдишани, инжектирани, поети и чрез кожата химически елементи - такива, които даже Менделеев не е и сънувал!

 

Ревизор

Преди  много години като млад ревизор той искаше проверяваните млади магазинерки да си свалят пред него дрехите. Днес, с напредване на възрастта  - само златните си накити!

 

Тотално

След  времето на тоталитаризма в България дойде времето на тоталните провали в държавата. Тоталните разпродажби, тоталното разграбване… И единственото, което остана да ни вдъхва все още някаква надежда  е ... тотализаторът!

Не може всичко във Вселената да е един управляем процес и  да не предположим, че и натрупването в  спортния  тотализатор на многомилионния джакпот и спечелването му, не са част от този управляем  процес.

 

Рекламата

Какво е рекламата днес? Онова, което предшества  рекламацията.

 

Писателят

Излезе от печат поредният награден роман на писателя N. И много се питат: ЗАЩО?

 

ще има и още :)

 

 

Карикатура: © Георги Чепилев

 


 

© Христина Мирчева