"Да се смееш в лицето на.... " - Тема за участие в XXIII Международно биенале на хумора и сатирата в изкуството - Габрово

30.01.2017
Снимка 1

 

Покана за участие

 

Музеят „Дом на хумора и сатирата” в Габрово, България открива кампания по регистриране на творби за участие в  23 Международно биенале на хумора и сатирата в изкуството, което ще се открие на 19 май 2017 година.

Подбраните от журито творби ще бъдат изложени в Музея от 19 май до 30 септември 2017 година.

Двадесет и третото издание на Биеналето се състои от конкурсна и кураторска изложба. Конкурсът се провежда в два раздела – карикатура (в три категории) и съвременно изкуство (произведения на изкуството, изпълнени във всякаква техника и медия – живопис, скулптура, графика, рисунка, плакат, фотография, инсталация, видео и други).

 Темата на конкурса е Да се смееш в лицето на.... страха, статуквото, кризата, заплахата – авторите дописват изречението, адресирайки нашето съвремие и неговите социални, икономически, политически, културни и ежедневни проблеми и предизвикателства.

За да участват, авторите попълват онлайн формуляр на уебсайта на Биеналето biennial.humorhouse.bg , където са публикувани условията за участие и допълнителна информация.

Крайният срок за кандидатстване и изпращане на творби онлайн е 12 март, 24.00 часа българско време.

Селекцията на творбите се извършва онлайн от международно жури. Авторите със селектирани творби изпращат оригиналите по пощата в указания в условията срок.

Сайтът на Биеналето е достъпен и през официалния сайт на Дома на хумора и сатирата www.humorhouse.bg .

 

Информация: Маргарита Доровска, Директор, "Дом на хумора и сатирата", Габрово

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics