Изложбата "1,5 км...." в Национална галерия е избрана за международно участие

02.03.2017
Снимка 1

 

През 2016 година Софийски арсенал – музей за съвременно изкуство, филиал на  Националната галерия, представи изложбата за концептуална мода и дизайн "1,5 км...", която включва дизайнерски дрехи и видео арт, изграждащи пространствена инсталация. Дизайнерите  - участници са от концептуална и дизайнерска платформа ИВАН АСЕН 22 и създават цялостната инсталация специално за музея. Тази година изложбата е селектирана за участие в иновативния фестивал TAKE, който ще се проведе от 25-29 април 2017 в пространствата на Alte Post във Виена, Австрия.

Фестивалът за независима мода и изкуства се провежда в рамките на няколко дни, обръщайки специално внимание на представянето на млади и креативни таланти. Като пресечна точка между съвременната мода, изкуството и културата на всекидневието, събитието събира на едно място креативните позиции на представители от различни творчески дисциплини.

Изложби на концептуална мода, изкуство, фотография и филм са във фокуса на фестивала, допълнени с презентации, участия, дискусии, прожекции и др. Основната му цел е да направи съвременния дизайн и творческите дисциплини достъпни до широката общественост. Официален сайт на фестивала:  http://take-festival.com/about/.

Международното участие на изложбата включва още: награда за най-креативен филм на Chelsea Fashion&Film Festival в Ню Йорк Сити през 2016 и участия в следните фестивали: FASHION FILMS RD в Доминиканската Република, BUCHAREST ShortCut CINEFEST (номинация за най-добър експериментален филм),  Festival de Cortometrajes "Jose Francisco Rosado" PACAS, Sofia International Film Festival, Mercedes Benz BOKEH International Fashion Film Festival Cape Town, South Africa.

 

 

     Снимки:
 
1. Фотография: Боряна Пандова
                модел: Александра Спасова
                коса и грим: Марина Чанева
                моден дизайн: Георги Флоров
2. Общ изглед на изложбата в САМСИ

 

 

Информация: Десислава Васева, Експерт "Връзки с обществеността", Национална галерия

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics