24 художници от СБХ-Пазарджик гостуват за Деня на Европа в Пловдив

07.05.2017
Снимка 1

Градска художествена галерия – Пловдив

представя

24 художници от СБХ-Пазарджик

гостуват за

Деня на Европа

Откриване: 09 май 2017 от 18.00 часа

Зала за временни изложби - Втори етаж

 

Членовете на Представителството на СБХ-Пазарджик показват най-новите си творби на втория етаж в Залите за временни изложби към Градската галерия (ул.“Княз Александър I“№15). Официалното откриване е на 9 май от 18.00ч. Посетителите могат да видят повече от 80 художествени произведения от живописта, графиката, скултурата, пластиката, керамиката, дизайна. Интерпретирани са различни теми в почти всички жанрове на изобразителното изкуство. Артистите от  СБХ-Пазарджик се представят в Пловдив почти всяка година и често работят съвместно с колегите си от двете дружества – на пловдивските и на пазарджишките художници, организират с тях общи изяви.

Изложбата в Градска галерия се осъществява и с помощта на община Пазарджик.

Представителството на СБХ-Пазарджик е с шестдесетгодишна история. Селекцията на първата група художници се прави от комисия, в чийто състав влизат творци като Асен Василев и Васка Емануилова. В момента  организацията се оглавява от Маргарита Иванова, която работи в областта на кавалетната керамика, монументална и малка пластика.

Представителството на СБХ - Пазарджик реализира общи изложби на своите членове в различни български градове, провежда пленери и артистични срещи.

Изложбата ще продължи до 24 май.

 

Информация: Мариана Китипова, Връзки с обществеността, ГХГ - Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics