"Стъпки": Ретроспективна изложба на художника Стоян Куцев в ГХГ - Пловдив

27.05.2017
Снимка 1

Градска художествена галерия – Пловдив

представя

Стоян Куцев

"Стъпки"

ретроспективна изложба

Откриване: 02 юни 2017 от 18.00 часа

Зали за временни експозиции, ул. Княз Александър I, 15

 

На 2 юни от 18 часа Градската художествена галерия представя в своите Зали за временни експозиции  творби на художника Стоян Куцев, които са знакови за неговите търсения от началото на творческия му път до сега. В ретроспекцията, озаглавена „Стъпки“, са включени 25 произведения, характеризиращи различни етапи от изследването на теми и художествени форми, занимавали автора през годините.

За него проф. Станислав Памукчиев пише: „Усвоявайки нови пластични и концептуални кодове, Стоян Куцев потърси адекватни съвременни средства, нови технологии и материали, за да артикулира своята артистична рефлективност.“

В експозицията са подбрани творби от циклите: „Аритметичен ритъм на влязла светлина“ (1991г.), „Към воайора мизантроп“ (2007г.), „Знаци и символи“(2010г.), „Червено“(2014г.), представящи обекти, пластика, дигитален печат, живопис.

 

Накратко за автора

Стоян Куцев завършва Националната художествена академия в София, специалност “Живопис”, в класа на проф. Найден Петков през 1992 г. Специализирал е в Париж, Франция. Преподавал е в Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив, чийто възпитаник е.

Автор е на 10 самостоятелни изложби в страната, участвал е в десетки групови изяви. Член е на Съюза на българските художници, на Дружеството на пловдивските художници, както и на сдруженията „Изкуството днес“ и „Графично ателие“.

Изложбата ще продължи до 13 юни.

 

Информация: Мариана Китипова, Връзки с обществеността, ГХГ - Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics