Пламен Бешков с изложба живопис в "Мексиканско изкуство" - Пловдив, Старият град

28.05.2017
Снимка 1

Градска художествена галерия – Пловдив

представя

Пламен Бешков

изложба живопис

Откриване: 01 юни 2017 от 18.00 часа

Къща "Мексиканско изкуство", Старият град

 

На 01 юни 2017 от 18.00 часа почитателите на живописта могат да се срещнат  с художника Пламен Бешков, който открива новата си самостоятелна изложба в залата за временни експозиции Къща “Мексиканско изкуство”,  ГХГ - Пловдив в Стария град.

Пламен Бешков  представя живопис, изпълнена с  маслени и акрилни бои, отдавайки предпочитание на  фигуралната композиция. Творбите в изложбата са обединени от темата за съпоставянето между  мъжкото и  женското начало. Същевременно зрителят не е ограничен в свободата да  възприема и тълкува видяното в по-широко измерение. Налага се и усещането за една дистанцираност към времето и пространството и в отношението на човека към заобикалящия го свят. В рисунката и трактовката на човешката фигура съзнателно е търсена деформация на формата до степента, подпомагаща специфичния изказ на автора  Композициите на творбите са изградени в силни и контрастни тонове. Експресивният рисунък е характерна особеност за стила на художника.

 

Накратко за автора

Пламен Бешков е завършил Средно специално художествено училище „Илия Петров”- гр.София , българска филология в ПУ ”Паисий Хилендарски”, както и „Педагогика на обучението по изобразителното изкуство”. Работи в областта на живописта и графиката.  Участва в общи изложби в страната, реализирал е изложби в Румъния и Гърция.

Самостоятелни изложби:

„Ромфея”- Пловдив,
„Арт Недев Галери”  - Стара Загора,
”Актив Арт” - Варна ,
ДПХ „Пловдив”,
ГХГ - Севлиево,
Галерия „Софийска филхармония”,
ГХГ - Русе,
„България”- София,
„Икар Арт”-София,
„Арт Муза”-София ,
Бизнес-център „Платиниум”-София и др.

Пламен Бешков има съвместни изложби  с Минчо Панайотов в галерия „Еврохоспитал”-Пловдив, галерия „Недев”-Стара Загора и ГХГ - Русе.

Участва в Международен уъркшоп „Обединени художници за обединена Европа”2017 г.

 

Информация: Мариана Китипова, Връзки с обществеността, ГХГ - Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics