Sofia Art Book Fair 2017: Международен фестивал за арт и фотокниги

01.09.2017
Снимка 1

 

Кога: 08 - 24 септември 2017 

Къде: София

Какво: Sofia Art Book Fair

 

За първи път

За първи път в София ще се проведе международен фестивал Sofia Art Book Fairкойто ще бъде посветен на арт и фотокниги, комикси, фензини, специализирани монографии, различни експериментални издания на артисти и независими издателства от цял свят. Програмата на фестивала предвижда срещи и разговори с артисти и издатели, работилници, изложби, лекции, презентации и ще завърши с книжно изложение на 23 - 24.09 в Cosmos coworking camp, където посетителите ще могат да закупят и разгледат различни печатни издания и да се срещнат с участниците.

Фокус

Sofia Art Book Fair ще се фокусира върху фотографските издания, чието разнообразно съдържание рефлектира актуални социални тематики и успешно информира, вдъхновява и провокира. Разглеждана в един съвременен контекст, фотокнигата е завършено произведение на изкуството, в което съдържание, концепция, дизайн и изработка са едно неразделно цяло.

Посетителите на фестивала

ще имат възможност да се запознаят с работата на някои от водещите автори и издатели от света на фотокнигите, каквито например са френският артист и колекционер на "намерена фотография" Тома Сован, испанският фотограф Карлос Споторно, холандската преподавателка по фотография Корин Ноoрденбос, холандският фотограф Елен Корт, немският куратор и колекционер на фотокниги Себастиян Хау, френският фотограф и графичен дизайнер Майчец, издателството за документална фотография FotoEvidence, основано от българката Светлана Бахчеванова и много други. Не по-малко интересно е българското участие във фестивала - фотографите Веселина Николаева и Максимилиан Праматаров, съвременните артисти София Гранчарова, Борис Праматаров и Мартина Вачева, библиотеката Hip Hip Library, платформата за български авторски независими издания ТИ-РЕ, платфомата за фотокниги ПУК! и други.

Организатори, куратори

Организатор и куратор на събитието е Десислава Панчева (фондация Артономи, Hip Hip Library), а гост-куратор е фотографът Никола Михов (Bulgarian Photography Now, ПУК!).

Локации

Локациите, на които ще се проведат събитията от фестивалната програма, са Cosmos coworking camp, Hip Hip Library, галерия Swimming Pool,  Френски културен институт, Гьоте-институт, галерия Synthesis и център за дизайн и иновации Generator.



Информация: Калоян Праматаров, Връзки с обществеността, Sofia Art Book Fair 2017

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics