Премиера на дебютната стихосбирка "Завой" от Иван С. Вълев

29.09.2017
Снимка 1

 

Издателство "Жанет 45" и Столична библиотека Ви канят на едно "пътуване в ясна посока" – премиерата на дебютната стихосбирка "Завой" на Иван С. Вълев, която ще се състои на 3-ти октомври 2017 г. (вторник) от 18:30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека (пл. „Славейков“ № 4) и е част от поредицата ДЕБЮТИ В СТОЛИЧНА БИБЛИОТЕКА.

 

За стихосбирката ще говорят нейният редактор Петър Чухов, Кристин Димитрова, Оля Стоянова, Иван Ланджев и Илиян Любомиров, ще има авторско четене, както и музикален сет, подготвен като soundtrack за пътуване, съставен от песните, които са звучали по време на писането на книгата.

 

Думи за книгата и автора

„Иван скицира кратки, парадоксални епизоди от живота с уверени движения. С минимален брой думи. С изящна проницателност. Без словесни украси. Сред натоварения градски трафик този „Завой“ е глътка чист въздух. До дъното на дробовете.“

Кристин Димитрова

                                                                                                                    

Накратко за автора

Иван С. Вълев е роден през 1984 г. в град Сандански. Завършва Техническия университет в София, като първите му две публикации са научни статии. Въпреки че работи в сферата на телекомунициите, музикалните и литературните му интереси довеждат до по-сериозни опити и в двете области – бас-китарист е на етно-рок формацията „Гологан“ (с Иван Христов, Анджела Родел, Петър Чухов) и съосновател на литературната рок-група LaText с поета Петър Чухов, свирил е и в инди-рок бандата Bears And Hunters, както и в страничния проект Homeovox на китариста на група „Остава“ Георги Георгиев.

Публикувал е хайку (в българо-унгарската хайку антология „Различна тишина“ и в. „Литературен вестник“) и поезия в интернет изданията „Кръстопът", „Литературен клуб“, Public Republic, Dictum, „Открита литература“, в. „България днес“ и др.). Лауреат е на различни форуми, между които са националният конкурс „Петко и Пенчо Славейкови“, гр. Трявна, поетичният конкурс по случай 130 години от рождението на Сирак Скитник и 40 години от първата емисия на Радио Благоевград, както и националният конкурс за млади поети „Димитър Бояджиев”. Стихосбирката „Завой“ е дебютната му книга, включваща стихотворения, публикувани в периодични издания и награждавани на различни конкурси. Редактор Петър Чухов, корица и оформление Иво Рафаилов, издава ИК „Жанет 45“.

 

Информация: Петър Чухов

 


 

© Христина Мирчева