"Изкуството да бъдеш продуцент" от проф. Любомир Халачев с премиера в НАТФИЗ

05.10.2017
Снимка 1

 

Имаме удоволствието да ви поканим на премиерата на книгата „Изкуството да бъдеш продуцент” от проф. д. н. Любомир Халачев! Събитието ще се състои на 9 октомври 2017 от 18:00 ч. в кинозалата на НАТФИЗ.

Ректорът на Академията проф. Станислав Семерджиев ще представи автора и книгата.

 

Изкуството да бъдеш продуцент 

е задълбочено теоретично пътешествие в областта на филмопроизводството, първият по рода си труд у нас, изцяло посветен на работата на продуцента – с фокус върху намирането на идеята, питчинга и драматургичното развитие на сценария. По думите на автора от младия продуцент се изисква да има силна мотивация за работа във филмовата индустрия, да има широко общо образование, много конкретни познания в различни сфери на живота и да умее да създава екип. „Работата на продуцента е да бъде лидер. И да не губи вяра, че това, което знае и може, трябва да струва нещо.”

Накратко за автора

Проф. д. н. Любомир Халачев има над 100 късометражни филма и множество награди на български и международни фестивали. Автор е на десетки статии, на осем книги в областта на киното и телевизията и на три книги с разкази. През 1991 г. основава „Кодиак“ – продуцентска фирма, която по-късно се преименува на „Кадиак Филм“. Халачев е сред основателите на Асоциацията на филмовите продуценти, работи като режисьор, продуцент и сценарист на документални филми и телевизионни драми.

 

Информация: Кремена Димитрова, Изд. Колибри

 


 

© Христина Мирчева