В края на октомври - среща с извънземни

25.10.2017
Снимка 1

 

От пловдивския стършел Денчо Владимиров

Това прочетохме в български вестник: в края на октомври извънземните ще установят най-после контакт със земните жители! Напълно възможно е да се появят триоки и трипръсти извънземни из света!

И ето, аз си представям как би протекла първата им среща с премиера на  малка страна, определяна поетически като една човешка длан.

След като ги почерпи с кафе и им раздаде туристически карти и проспекти на английски за запознаване със страната, премиерът ще предложи на извънземните като на чужденци ... да инвестират в страната му. Да разположат и те, заедно с какви ли не придошли вече отдавна земни  иностранци, обширни гигантски търговски вериги и складове върху плодородната земя на страната му, да построят върху нея нaшир и надлъж гигантски мегаломански магистрали, чудовищни по размери гари из селца, с  по един-два пътника, комбинати за тежки метали, химически препарати, торове и прочие отровни производства... И още - извънземните да си нацвъкат навред върху плодородната земя  автомагазини,  автомивки, автосервизи, автоморги за летящи чинии, да оградят хиляди декари за сметища из провинцията - за приемане след столичния боклук на тази страна, и боклука от други планети, като с парите от извънземния боклук се насъберат пари за  униформи на полицаи, каски за пожарникари, увеличение с по няколко стотинки на пенсии и детски добавки.

И накрая ще каже с налудничав блясък в очите премиерът на тази страна като една човешка длан:

 - Имам аз една мечта - всичко до хоризонта да е магистрали, тунели, складове, сметища, индустрия - педя проста обработваема земеделска земя  да не остане ! 

Ще каже това и в миг ще види, че е сам в кабинета си.

Извънземните ще са се телепортирали!

И ще намери бележка на бюрото си оставена от гостите:

"Двуоки и петпръстов Премиере, прибираме се експресно на нашата си планета, защото тук, на вашата иначе красива планета, явно няма разумни същества, щом вместо да обработвате плодородната си земя,  я прахосвате и тровите така нецивилизовано. Ще наминем пак след хиляда години! Дано дотогава да сте се цивилизовали!" 

 

Илюстрация: ©Георги Чепилев 

 


         

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics        

.