ИЗГУБЕНИЯТ ГРАД Z - зрелищно разследване по бестселъра на Дейвид Гран

01.11.2017
Снимка 1

 

Гледайте ИЗГУБЕНИЯТ ГРАД Z на 4 ноември от 18.00 

в City Mark Art Center - Сити Марк Център за Изкуство!

 

Прочетохте ли

Бестселъра на Дейвид Гран? Време е да оцените филма! Първата прожекция е на 4 ноември, събота, от 18:00 ч. в Сити Марк Арт Център, след което филмът тръгва за разпространение в столичните киносалони (Дом на киното, Културен център G 8, Евро Синема, Одеон, Люмиер, Влайкова), а също в Пловдив и Варна!

Изгубеният град Z

Е съвършена сплав от пътепис, биография и детективско разследване, посветено на британския изследовател и археолог Пърси Фосет. През 1925 г. той предприема пътешествие из амазонската джунгла, уверен в съществуването на легендарен древен град. Решителен и целеустремен до маниакалност, полковник Фосет пренебрегва присмеха на скептиците, считащи местното население за „диваци“. За експедицията избира само двама души, които да го придружават: 21-годишния си син Джак и Рали Римъл, най-добрия приятел на Джак. Подкрепян от съпругата си Нина, той се връща отново и отново в джунглата в опит да обоснове теорията си, докато един ден не изчезва мистериозно. Стотици учени се втурват в пустошта, решени да открият Фосет и спътниците му живи или мъртви и да се върнат с доказателство за Z. 

Филмът на режисьора Джеймс Грей превръща тази невероятна история за смелост и страст в грандиозно визуално преживяване! Кастингът е безкомпромисен – в кожата на Пърси Фосет влиза Чарли Хънам, Нина Фосет носи чертите на зашеметяващата Сиена Милър, участват още Робърт Патисън и Том Холанд.


Награди и номинации

2017 Награда ICS за най-добър филм; 2017 Номинация за най-добър независим игрален филм от Международния кинофестивал в Клийвланд; 2017 Номинация за награда ICP за най-очакван филм на годината; 2017 Номинации за INOCA за най-добър актьор (Чарли Хънам), най-добър актьор в поддържаща роля (Робърт Патисън), най-добър актьор в поддържаща роля (Ангъс Макфейдън), най-добра актриса в поддържаща роля (Сиена Милър), най-добър адаптиран сценарий (Джеймс Грей), операторско майсторство (Дариус Хонджи), най-добър монтаж (Джон Акселрад, Лий Хоген), най-добър саундтрак (Кристофър Спелман), най-добър дизайн на продукция (Жан-Винсент Пузос)

Гледайте зрелищната биографична драма ИЗГУБЕНИЯТ ГРАД Z на 4 ноември от 18 ч. в City Mark Art Center - Сити Марк Център за Изкуство! Билети се продават само на касата на Сити Марк Арт Център на 
бул. Янко Сакъзов 30.  

 

Информация: Изд. Колибри

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics