Тошка Иванова представя "По колко пъти на ден не умираме" в Стара Загора, Бургас и София

06.11.2017
Снимка 1

Тошка Иванова ще представи сборника с разкази

"По колко пъти на ден не умираме"

в Стара Загора, Бургас и София

 

7 ноември, 19:00 часа
Стара Загора, къща музей „Гео Милев“ (ул. Гео Милев 37).
Представя Мария Донева
 
8 ноември, 18:30 часа
Бургас, Jazz and blues club, 8 mamas (ул. Булаир 35).
Представя Добрина Топалова
 
14 ноември, 18:30 часа
София, клуб „Перото“ (НДК).
Думи за книгата ще каже писателят, литературен критик и преводач Ангел Игов

 

За Книгата

"Съчувствена, човечна, пъстра и диалогична, редуваща хумора и тъгата, книгата на Тошка Иванова във всеки разказ ни напомня по колко пъти на ден не умираме."

проф. Миглена Николчина

Сборникът с разкази „По колко пъти на ден не умираме“ включва 36 кратки разказа, писани през последните двадесет години. Всяка история има свой собствен глас и гледна точка, които потапят читателя в друг свят – понякога магичен и красив, друг път - безпощаден в реалистичността си.

Макар и много различни като сюжети и стил, събраните разкази неусетно заплитат свързваща нишка помежду си – темата за смъртта и за умението да се живее. Разказите са опит за изследване на смъртта  - не като неизбежен край, а като необходимата рамка, в която животът се осмисля; като границата, в която човешките желания и копнежи могат да съществуват.

Историите в сборника „По колко пъти на ден не умираме“ често имат изненадващ край, а  гласовете на героите и разказвача водят читателя през всички акорди на чувствата. И сред тях особено доловима и ценна е надеждата.

За автора

Тошка Иванова е родена през 1981 г. в Стара Загора. Първата й книга - "Позитивно", е издадена през 2012 г. В нея описва преживяванията си, свързани с болестта хепатит С. Като първата такава лична история, излязла от анонимност, книгата привлича широко обществено и медийно внимание. "Позитивно" е преведена на английски и публикувана в електронен формат в "Amazon", където през 2016 влиза в класацията на първите десет електронни книги на "Amazon" в САЩ с тема хепатит.

 
„По колко пъти на ден не умираме“, 2017
Издателство: ИК „Жанет 45“
Редактор: Миглена Николчина
Художник на корица: Христо Гочев

 

 

Информация: ИК "Жанет 45", Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics