НОВИ КНИГИ: Вангел Имреоров и "Напускане на спомена"

14.11.2017
Снимка 1

Думи за книгата

„Напускане на спомена“ е пътешествие от черното към бялото. Фрагменти от вътрешни реакции, които не са нагласени за продан или харесване. Невинни чувства, едва оцелели, но запазили равновесие в трезвата болка на паметта, преди тя да е отместена от нова среща със светлината. Между двете крайности шепти сива и градска дзен самота, попълват се дневници, слуша се музика, пътува се с влак или автобус, наблюдава се неспирен дъжд, часовниците губят власт и човек изоставя себе си, за да се върне.

Стефан Иванов 

Поезията на Вангел Имреоров е поезия на движението. Глаголите са нейните главни действащи лица. Те повеждат читателя в едно дълго бягане, в което не липсват препятствия. Летвата на места е вдигната високо - чудесно предизвикателство за подготвените читатели. „Напускане на спомена“ е книга за любовта. За възможните начини по които я постигаме, и за невъзможните по които я губим. И докато спомените често ни напускат, то усещането за добра поезия след прочитане на книгата остава за дълго при нас.

Владислав Христов
 
 
Силен дебют на поет, който е постигнал достатъчна зрелост и умението да остава в миговете колкото му е необходимо. За да ги превърне в поезия. И да ни ги подари.
 

Петър Чухов 

 

Накратко за автора

Вангел Имреоров (1988) пише поезия за личния си блог и е публикуван в Литературен клуб, Кръстопът и други литературни интернет списания. Завършил Езикова гимназия „Пловдив“ и бакалавърска програма „Дигитални медии“ в английския университет Брадфорд. Работи в сферата на телекомуникациите. След осем години в Англия се връща в България през 2017. 
Обича новите начала.

 

Вангел Имреоров, "Напускане на спомена"
ИК "Жанет 45", юли 2017
Редактор: Аксиния Михайлова
Оформление: Люба халева
Цена: 12 лв.
Стр.: 72

 

ПРЕМИЕРА

 
15 ноември, сряда, 2017 от 18:00 часа
Bee Bop Cafe, Пловдив, ул. Гладстон 1 
 
вход свободен
 
С думи за книгата: Марин Бодаков
 
 
 
Информация: ИК "Жанет 45"
 
 

 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics