"Букет" на Станимир Генов в галерия "Васка Емануилова", София

11.11.2017
Снимка 1

 

Галерия "Васка Емануилова"

представя

Станимир Генов

Букет

изложба живопис

16.11.2017 – 30.11.2017

Откриване: 16 ноември,четвъртък,2017 от 18.00 ч.Последното за 2017 г. издание от програмата „Място за срещи” на Галерия Васка Емануилова представя най-новите произведения на живописеца Станимир Генов. Изложбата представлява цялостен проект под общото название „Букет”. Той обединява живописни произведения, създадени през последната година, които ще бъдат представени за първи път.

Станимир Генов е един от най-активните художници от младото поколение у нас. След като завършва специалност „Живопис” в Националната художествена академия през 2006, няколко години се изявява в областта на инсталацията, видеото и звука. През този период той участва в две общи изложби, курирани от Владия Михайлова в Галерия Васка Емануилова – „Реакции” (2012) и „Точки на пресичане” (2008). През 2012 г. художникът се връща към живописта и от тогава тя е основното му изразно средство. През тази година той е поканен да представи първата си самостоятелна изложба с живопис в рамките на програмата „Място за срещи”. 

Работата на Станимир Генов е ориентирана главно към живописта, но същевременно той експериментира широко с изразни средства, материали и похвати. В картините му понякога рамките се трансформират в детайли от самото произведение или картините са обвързани като елементи от инсталация. Настоящият проект се развива на базата на маслени бои, акварел и цветни тебешири. Както и на различни похвати в изграждането на абстрактни образи и полагане на боята. Той отделя и специално внимание на заглавията на произведенията си и те имат съществена роля като част от произведението. Названието „Букет” изразява желанието на художника да употреби думата в пряк и преносен смисъл и да разшири възможните интерпретации.


 

За повече информация:

Галерия Васка Емануилова (филиал на СГХГ) / бул. “ЯнкоСакъзов”, 15 / + 359 2 944 11 75, + 359 878 190 316 / [email protected] / www.veg.sghg.bg

 

Информация: Петър Димов, Връзки с обществеността, СГХГ

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics