Сборна изложба живопис и скулптура в галерия L’union de Paris, Пловдив

26.11.2017
Снимка 1

Галерия L'UNION 

представя

Сборна изложба

живопис и скулптура

01 декември 2017 - 28 февруари 2018

Вернисаж: 01 декември 2017 от 17.00 до 20.00 часа

Галерия L’union de Paris,Пловдив представя творби на знакови за съвременното българско изкуство художници.Включени са произведения, създадени през последните четири десетилетия на XX век до днес,на акад. Светлин Русев, Иван Г. Рембранда, Иван Кирков, Георги Баев и скулптури на Крум Дамянов, Иван Тотев, Вежди Рашидов.

Експозицията отправя поглед към форми на художественото съзнание и опит, които изразяват силно и характерно отделни стилове, разширен регистър от тенденции, изяви, интерес към експеримента и оригиналния израз, стремеж за насочване на конкретния сюжет към полето на общочовешките проблеми. Търсенето на съответната пластическа формула/изразни средства на мирогледни, екзистенциални въпроси отвеждат зрителя отвъд индивидуалното и субективното начало.

В творбите се усеща засилващото се автономно присъствие и изграждането на образна вселена, която отразява действителността в неочакван драматичен, мистичен или поетичен аспект. В търсенията на авторите откриваме новия съдържателен потенциал на изкуството, който отразява съвременно светоусещане, проявявайки се в активното преобразуване на формите, визуално-пластическия език, трансформирането на натурата.

Фактът, че експозицията обхваща творби от края на 60-те години до днес, които бележат различни периоди от творчеството на художниците, сам по себе си създава едно усещане за пътуване във времето, за пресичане на хронотопи, разкриващи и утвърждаващи непреходността на таланта и изкуството.

Наташа Ноева

 

Информация: Павлина Маринова, галерия L'UNION

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics