Иван Христов - Грога с живопис в галерия "Аспект" - Пловдив

28.11.2017
Снимка 1

Галерия "Аспект" - Пловдив

представя

Иван Христов - Грога

изложба живопис

29 ноември 2017 - 19 декември 2017

Откриване: 29 ноември 2017 от 16.00 до 20.00 часа

 

Празничният сезон започва

Краят на месец ноември в Галерия Аспект ще донесе дванадесетата самостоятелна изложба на Иван Христов-Грога. Празничният сезон ще започне отново с любимите на публиката птици и зимни пейзажи. Прецизността на твореца няма да е изненада за тези, които някога са имали удоволствието да видят негова картина. Известен с невероятното си внимание към детайла, Грога отново впечатлява с всяка една от двадесетината картини, които е подготвил. А точно детайлната му работа е и причината за малкия брой платна, той работи цяла година върху създаването на магическия свят, на който пловдивчани ще се радват за дванадесети път. Времето, което той отдава на всяко едно платно означава, че за дванадесет месеца успява да създаде не повече от 25 картини. 

Тази година

75-годишният творец отново се придържа към типичните за него стил и тематика, търсейки красотата в детайлните портрети на представителите на животинското царство и приказните снежни пейзажи от българската провинция.  Емблематичните за него пъстроцветни птици, отново са център на експозицията, но тази година компания им правят и други животни. Внушителна мечка и белка също ще красят стените на Галерия "Аспект". Но платната на Грога са повече от впечатляващ рисунък и интересни образи. Наричани са портрети, поради невероятната способност на художника да улови и късче от душата на всяко същество със средствата на живописта. Както сокола, така и цветята изглеждат сякаш са живи. Всяко едно - в свой собствен и уникален свят, изолирано от сивотата на човешката зима само и единствено чрез рамката, коята обгражда платното. 

Хипер - и сюрреалистичните образи на Грога са постигнати чрез класическата техника на маслени бои върху платно. А животът, който струи от всяка една картина, отразява разбирането му за живота, което отрича забързаното ежедневие на модерния човек. Вместо това, той вярва в пълното отдаване на вниманието на настоящия момент и търсенето на красотата в малките детайли. 

Приказните герои и снежни пейзажи от платната на Грога ще бъдат изложени в Галерия "Аспект" от 29-ти ноември (сряда) до 19-ти декември. Заповядайте на отвореното откриване на изложбата между 16:00 и 20:00 часа! 

 

Информация: Олга Петрова, галерия "Аспект", Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics