САТИРИЧЕН BOX с Денчо Владимиров: "Радостна новина по време на председателството"

15.02.2018
Снимка 1

На какво ли не се наслушахме и през първите два месеца на тази година!

И за приказния бит на еврочиновниците от Председателството на ЕС у нас, за фантастичните им менюта с липса на каквито и да е вредни съставки в саламите и питиетата, за разкошните им топли апартаменти, за екскурзиите им в "отечеството ни любезно ", за подаръците и екстрите им.

Слуша народът такива новини и маха с ръка: "Е, ще го понесем и този масраф! Ще стягаме коланите, както някога ни  учеше  Бойко Борисов през един от управленските си цикли, ще го изгладуваме и това Председателство, но ще останат чужденците с добро впечатление от страната ни, най-дисциплинираната в Съюза!"

Все с тази цел - да останат чужденците с добри впечатления от страната ни и най-вече от управлението на  ГЕРБ,  е и потокът от радостни новини, което те дебнат отвсякъде. Даже и в градския транспорт.

Като в следния пример от Пловдив:

14 февруари - Ден на влюбените. Бедни  студенти, бедни безработни, бедни бащи  с букетчета  цветя  в автобуса, усмихнати от жеста, който предстои да направят - да дарят цветя на любимия човек, купени със събрани левчета и стотинки. Сиромашка радост...

И ето пак текат по радиото радостни новини - този път за поредно покачване на заплатите на българи и българки - със стотици и  хиляди!

Ето и  последната "радостна  новина" от изреченото по автобусното радио през Деня на влюбените: 

" ... Депутатите ще получават повече от 3 500 лева, в Министерският съвет близо 5 500, днес от Комисията за финансов надзор съобщиха размера на своите месечни заплати. Тринадесет хиляди  и сто четиридесет и шест лева е заплатата на председателя на комисията за финансов надзор Карина Караиванова. Нейните трима заместници получават дванадесет хиляди и три лева, а единственият член в комисията  единадесет хиляди четиристотин и тридесет и два лева./ Горкият! - забележката е моя Д.В./. Средното възнаграждение на директорите на дирекции в специализираната администрация  възлиза на пет хиляди сто тридесет и три лева. А тези, на които се разчита за ефективността на застрахователния надзор ще получават по  4 500 лева. Любопитното е, че въпреки достойното възнаграждение в комисията  за финансов контрол има недостиг за тази позиция!  /Брех! Изглежда  някъде има позиции и за още по-достойни възнаграждения?! -възклицанието е мое, Д.В. /. Заплатите на главните експерти са само две хиляди осемстотин и  деветдесет и три лева, на старшите експерти хиляда деветстотин и осемдесет и девет лева /. Чудно как толкова прецизно ги изчисляват до левче тези заплати! - възклицанието е пак мое, Д.В /. А младшите експерти получават само хиляда четиристотин  и седемдесет и два лева!..."

И тогава в автобуса се случи нещо неочаквано. Група мъже и жени, хванати животоспасяващо за коланите  в лашкащия се автобус  завикаха с пълни гърди " Ура!"

- Ама защо викате ура, бе ексдругари и другарки? Остава и да заподскачате пак  като по митингите?

- Ами, не чу ли новината по радиото, господине, ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ  В ЧЕСТ НА  ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО! Сега очакваме утре, или най- късно в други ден, да съобщят по радиото и  радостната новина, че вдигат заплатите и на всички останали трудещи се в страната, пенсиите, надбавките  за майки с деца, на хора с увреждания, обезщетенията за безработица и прочие!

Какви ли не чудеса ще станат до края Европредседателството ни!  Урааааа....

А един от пътниците даже слезе от автобуса в движение. Нямаше търпение да провери на лаптопа си с колко стотарки са му вдигнали заплатата послучай европредседателството.

 

Илюстрация: © Георги Чепилев

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника!