Пресконференция по повод "Златното руно. Пътят на Аргонавтите" – Колекция Васил Божков в НГ - София

15.03.2018
Снимка 1

Имаме удоволствието да Ви поканим на предварителна среща с медиите по повод откриването на изложбата „Златното руно. Пътят на Аргонавтите“ – Колекция Васил Божков, която ще бъде открита от 16 март до 10 юни 2018 г. в Национална галерия – Двореца.

В Европейската година на културното наследство Фондация „Тракия“, съвместно с Националната галерия, представят пред публика 62 експоната, които ще пренесат посетителите в приказното приключение на аргонавтите. Артефактите от Колекция Васил Божков, 16 от които ще бъдат изложени пред публика за пръв път, включват златни и сребърни източни съдове, ритони, червенофигурни вази, ритуални сребърни позлатени съдове, погребални дарове, обредни сервизи и др.

В срещата ще участват Слава Иванова, директор на Националната галерия, кураторите на изложбата д-р Любава Конова и  Елка Пенкова – специалисти по тракийска и антична история и археология и представителите на Фондация „Тракия“ - проф. Веселина Инкова ,  един от водещите реставратори на антични предмети в световен мащаб и проф. д-р Атанасиос Сидерис,  класически археолог и специалист по история и история на изкуството, преподавател в Егейския университет и ръководител на редица  научни експедиции.

Заповядайте на 15 март 2018 г., в 12:00 ч. в Балната зала на Национална галерия – Двореца, пл. „Княз Александър I”,  за да бъдете първите, докоснали се до изяществото на златните и сребърни произведения на античното изкуство.

 

За повече информация:

Десислава ВИТКОВА
Връзки с обществеността
+359 888 33 21 30

 

Информация: Ваня Кубадинска, Отдел "Връзки с обществеността"

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника!