Денчо Владимиров: "Прав е Стивън Хокинг"

29.03.2018
Снимка 1

Отиде си великият  физик космолог Стивън Хокинг, завещавайки  на земляните от препускащия във Вселената  с бясна скорост кораб-планета  повече разум  и доброта, повече еволюция със знак плюс, повече съвършенство.

Отиде си, оставяйки ни много предупреждения за опасностите, които  стоят пред човечеството и в космоса, и на самата  планета, човечество,  все още еволюиращо, избиващо се, мамещо се, потънало в подлост и лъжа.

 И една негова  мисъл, казана с горчивина, ни остави:

"Човечеството е алчна, глупава и най-голяма заплаха за Земята "

За съжаление събитията и от последните две седмици ни доказват колко е прав британският учен, след като негова високопоставена сънародничка, провалена в избори, в авантюри по "брекзит ", упражняваща се злополучно като премиер на  бивша империя, за да отклони вниманието на народ и свят от явната си  непохватност, измисли  чудовищна провокация  срещу народа... на Русия!

И прогони с един замах като зла  вещица от Шекпировите трагедии десетки  дипломати на страна, с която е в дипломатически отношения от векове!!! И трагикът Шекспир би се смаял! Пък и би се скъсал от смях, нали е и по комедиите.

И ето че в знак на "солидарност " започна гоненето на руски дипломати и от САЩ, ЕС и други краища  по света, без да се предвиди докъде може да му излезе краят на това безумие...

И ето че се  доказва  колко  е прав Стивън Хокинг - какво друго, освен ярък пример за всеобщо оглупяване сред управници на държави е този пореден  разрив на сътрудничество между  народите, акт на раздалечаването им, вместо да надделява  разумът за сближаване и сътрудничество?

Е, прав е британският физик и неслучайно си отиде с толкова лоши предчувствия за човечеството.

Това е положението, Стивън. Ако ни гледаш някъде отгоре, сигурно ще клатиш отчаяно гениалната си глава.и ще казваш тежко „ Sorry, sorry...”

 

Илюстрация: © Георги Чепилев

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.