Петър Чухов ще бъде гост на Нюорлиънския поетически фестивал и панаир на книгата

11.04.2018
Снимка 1

Национален месец на поезията в САЩ

През април 2018 г. в САЩ ще се проведе Национален месец на поезията и Ню Орлиънс е сред местата, където по този повод ще има различни събития. Едни от тях са Нюорлиънският поетически фестивал и панаирът на книгата „Смол Прес”, които ще се проведат на 20, 21 и 22 април.

Българско участие

Чухов е поканен от организаторите да чете и да участва в работата на групата „Творчество и превод. Преводачът поет”. Има покана за поетически четения също в Луизианския университет „Ксейвиър” на 19 април, както и в две от библиотеките в системата на Обществената библиотека в Ню Орлиънс – на 18 и 20 април.

Партньорски връзки

Освен че ще говори за съвременната българска литература пред американски поети и литератори, любители на поезията, университетски преподаватели, студенти, ученици, читатели и библиотечни специалисти, Петър Чухов, в качеството си на библиотекар, ще установи партньорски връзки между Обществената библиотека в Ню Орлиънс и Столична библиотека, София.

Програма "Мобилност"

Гостуването на Петър Чухов на Нюорлиънския поетически фестивал и панаир на книгата, както и другите му участия в Ню Орлиънс по време на Националния месец на поезията, се реализира с финансовата подкрепа на програма „Мобилност“ на Национален фонд „Култура“.

 

Информация: Организаторите

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.