"Пътешествие на звуците: Магическа Персия" в Баня Старинна, Пловдив

09.05.2018
Снимка 1

Музикален и танцов концерт

"Пътешествие на звуците: Магическа Персия" 

в рамките на изложбата

"От Андалусия до Ориента: среща на цивилизации"

Сабзевар Ритмик Мюзик Груп "Вершеранг" 

гр. Сарбедаран, Провинция Хорасан, Иран

10 май 2018 

 

Поредното събитие – музикален и танцов концерт, част от серията концерти „Пътешествие на звуковете“ – в рамките на изложбата „От Андалусия до Ориента: среща на цивилизации“ ни отвежда в далечната Персия, в епохата на монголската инвазия. Фолклорният ансамбъл от певци и танцьори „Сабзевар Ритмик Мюзик Груп „Вершеранг“ ще изпълни музика и танци от провинцията Хорасан, изпълнявани преди празненствата Невруз (Нова Година) ­– традиция, вписана в представителната листа на ЮНЕСКО за нематериалното културно наследство. Този концерт утвърждава не само глобалността на Европейската изложба, но и интереса на нейните организатори в България към наследствата от цялата културна зона от Запад до Ориента. Серията „Пътешествие на звуците“, част от сателитните мероприятия организирани около изложбата от Византия Интернешънъл ЕООД[1], не само доставя огромно удоволствие за посетителите, но и служи като мост между различните народи чрез изкуството за постигане на мир и разбирателство.

Вход свободен.

Програма:

18:30 – 19:00  - Приветствени слова и представяне на музикалната и танцова култура на Персия

Представяне на Културното представителство на ИР Иран и на изложбата: доц.д-р Николай Вуков, ИЕФЕМ-БАН, координатор на проект ICANH за България, в рамките на който се провежда изложбата „От Андалусия до Ориента: среща на цивилизации“

Представяне на традиционните танци и обичаи и културата на Персия: д-р Халил Садулла

Приветствено слово от г-н Хамид Реза Азади, директор на Културното представителство на ИР Иран в София

19:00 – 20:00 – Музика и танци в изпълнение на Сабзевар Ритмик Мюзик Груп „Вершеранг“, гр. Сарбедаран, Провинция Хорасан, Иран

Коктейл и дискусия

 

Събитието е организирано и спонсорирано от Културно представителство към Посолството на ИР Иран- София

Маркетинг и логистика – Византия Интернешънъл ЕООД

За повече информация за изложбата, в рамките на която се провежда събитието, посетете:

Официалната страница на изложбата: http://andalusiaorient.com



[1] Византия Интернешънъл ЕООД е главен подизпълнител и организатор на сателитните дейности в рамките на изложбата  „От Андалусия до Ориента: среща на цивилизации“ по проект ICANH на ЕК, под ръководството на ИЕФЕМ-БАН, партньор на проекта от Българска страна.

 

Информация: Мариана Китипова, Връзки с обществеността, ГХГ - Пловдив

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.