Фестивалът "ФотоФабрика" е по следите на най-добрата снимка

28.05.2018
Снимка 1

 

Фотомаратон в София

 

За трета поредна година София влиза в международния календар на фотомаратоните по света. Фотомаратонът е проект на фондация „ФотоФабрика“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ 2018, съвместно с Институт Сервантес и Чешки културен център.

На 2 юни (събота) 2018 г. от 09:30 ч. в двора на Културен дом "Средец" на ул. Кракра 2, в сърцето на столицата, ще се проведе фотографското състезание "Фотомаратон" София.

Участници могат да бъдат всички желаещи, които имат интерес към фотографията - без ограничение във възраст и професия. Те ще имат задача да снимат по тема, изтеглена в деня на събитието. 

В журито са Димитър Дилков, фотограф към АФП; Яна Лозева, фотограф и творчески директор на списание „СВЕМА”; Боряна Телбис, журналист, неразделна част от екипа на фестивала; Фелия Барух, фотограф и куратор на „ФотоФабрика”. Те ще оценят анонимните фотографии, според техниката на заснемане и креативността в интерпретирането на темата.

Над 150 човека ще се състезават за пътувания до Мадрид и до Прага, където победителите ще продължат да снимат, а след това фотографиите им ще бъдат събрани и представени във виртуална изложба.

В края на деня ще бъдат прожектирани всички снимки и ще бъдат обявени победителите в Културен дом „Средец“ с музика и коктейли.

Регистрация, правила и повече информация за участие във Фотомаратона можете да намерите на сайта: http://www.photomarathon.bg/bg. Местата са ограничени.

На 1 юни от 18:00 - 20:00 ч. в Културен дом „Средец“ ФотоФабрика организира специална работилница за най-малките фотолюбители на възраст 6 - 10 год. Група от фотографи ще научат децата повече за цветовете, композицията и ще ги изпратят на фото-мисии.  Необходима е предварителна регистрация:  https://bit.ly/2ILm2lu

Допълнителна информация за фестивала ФотоФабрика тук:

https://www.fotofabrika.org

http://www.photomarathon.bg/bg

 

ОЧАКВАМЕ ВИ:  2 юни от 09:30 ч.

И НЕКА ФОКУСЪТ БЪДЕ С ВАС!

 

Информация: Маргарита Енева

 


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

 

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.