САТИРИЧЕН БОДИЛ: "Решено: ще се кандидатирам за еврокомисар... по хумора!"

02.06.2018
Снимка 1

 

От недремещото перо на Денчо Владимиров

 

Ей ги на хоризонта и изборите за евродепутати. От нашата етажна собственост се канят да ми издигнат кандидатурата. Ще приема. Защото искам да поправя една несправедливост.

Що народ у нас, от що професии се напечелиха от евросубсидии по какви ли не òси, подòси, стълбове и подстълбове. А за професията на производителите на фейлетони, хумористични разкази, стихове и карикатури никой не помисли да включи и тях за европейско субсидиране по някои програми, да кажем по програма " Хитър Петър","Езоп", "Настрадин Ходжа", "Чудомир"...

И ако за зърнопроизводителите на основа, даже на застъпващи се от по десет арендатори земи, се плаща щедро на площ декар от Брюксел, то трябва и на производителите на хумор да се плаща евросубсидия - на ред, стих и така нататък.

Напишеш фейлетон от 100 реда - хоп, субсидия от 100 евро, така чувството за хумор няма да те напусне никога, а то е много важно за професията на фейлетониста.

Напишеш хумористично стихотворение или басня - хоп, пак солидна евросубсидия от евро. Животът ти ще преминава в рими...

Нарисуваш карикатура - ще ти платят в евро на площ, в сантиметри.

Така ще се възстанови справедливостта , защото и ние, творците на хумора, сме граждани на този дащен за едни професии Европейски съюз и стиснал кесията си за други.

Откъде накъде някой ще може да става и милионер с производство на тикви, а автор на фейлетон, стихотворение, басня, карикатура да не може? Къде е тук европейската солидарност?

Ето този въпрос ще придвижа още в първия ден от евродепутатството си, а впоследствие и като еврокомисар -хуморист.

Знам, ще имам сериозна конкуренция за поста - евродепутатите са се доказали като едни от най-големите хумористи на континента .

Нито час не са спрели да си правят майтапи с европейските граждани!  

 

Илюстрация: © Георги Чепилев

 


   

  © Христина Мирчева

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.

   

  .