по заглавие   по съдържание

Любители на фотографията в надпревара за най-добра снимка на тема РАЗДЯЛА

06.06.2018
Снимка 1

 

Завърши Фотомаратон 2018 в София!

 

За трета поредна година София влезе в международния календар на фотомаратоните по света. Фотомаратонът е проект на фондация „ФотоФабрика“, и се осъществява с финансовата подкрепа на Столична общинa, Програма „Европа“ 2018, съвместно с Институт Сервантес и Чешки културен център.

Над сто и петдесет човека се включиха във фотографското състезание на 2 юни в двора на Културен дом „Средец“ на ул. „Кракра“ 2.

Без ограничение на възраст и професия, всички любители на фотографията имаха възможност да направят най-добрата си снимка в рамките на 5 часа.

Тема: Раздяла

Темата, която беше изтеглена, непосредствено преди старта на състезанието е "Раздяла"..

Жури 

Димитър Дилков, фотограф към АФП; Яна Лозева, фотограф и творчески директор на списание „СВЕМА”; Боряна Телбис, журналисти част от екипа на Фотофабрика, Фелия Барух, фотограф и куратор на „ФотоФабрика”, имаха нелеката задача да изберат две от 150 снимки. Основните критерии, по които бяха оценявани анонимните фотографии са: техниката на заснемане и креативността в интерпретирането на темата.

В края на деня с музика и коктейли се прожектираха всички снимки и бяха обявени победителите на Фотомаратон София 2018.

Наградените

Наградите получиха: Антоанета Куик и Антонио Георгиев.

Поощрителна награда за своята снимка, получиха: Иван и Ивайло Младенови - почетна грамота и трето място.

Наградите

Наградата на Антоанета Куик е пътуване до Прага, която лично получи от Директора на Чешкия културен институт- Дагмар Остранска.

Наградата на Антонио Георгиев, беше връчена от Директора на Институт „Сервантес“ –  Валдивиелсо  – пътуване до Мадрид.

За най-малките фотолюбители

Фестивалът Фотофабрика не забрави и своите най-малки фотолюбители. За деня на детето - 1 юни,  беше организирана специална работилница на която децата участваха във фото-мисии, правиха колажи със свои снимки и научиха повече за цветовете и какво е композиция.

С много нови приятелства и прекрасна атмосфера завърши Фотомаратон 2018!

 

Информация: Маргарита Енева, Фотофабрика

                            


 

© Диаскоп Комикс - Diaskop Comics

Редакцията на "Диаскоп" изказва благодарност на своите сътрудници, които редовно изпращат информация първо при нас! Редакцията с отговорност оформя материалите и ги публикува. Препоръчваме на всички колеги, които желаят да популяризират информацията и вземат назаем съобщения, да поместват линк към първоизточника.